Arçelik 8013HE çamaşır makinesi deterjanı az alıyor

Merhaba,
arçelik 8013HE çamaşır makinesi deterjanı az alıyor,
deterjanın bir kısmı kutuda kalıyor ***( aynı musluktan başka makine çalışıyor) ***
3 lü grup ventil var
ortadakinde hiç elektrik yok,
diğer iki ventilin uçlarının ikisinde de elektrik var
su alma sorunu yok, neden olabilir, teşekkürler

Ekli dosyalar

• 20260208_155833.webp
    162 KB · Görüntüleme: 9
  • ventil.webp
    71 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
Merhaba. Deterjan çekmecesini ortadaki mavi plastik mandalına kuvvetlice basıp makina dışına doğru elinizle çekerek çıkarın, çekmeceyi tümüyle çıkarıp dışarıya alın. Evin banyo küvetinde bol su ile hem alt hem üst kısımlarını elle ve bir süngerle kuvvetle ovarak yıkayın. Makinaya giriş kısmında çekmeceyi yerine takmadan önce bu kısma yapışmış deterjan artıkları da varsa onları kazıyıp temizleyin. Eğer bu artıklar çekmece giriş yakınında fazlaca birikmişse çekmece sıfıra sıfır orijinal yerine veya boşluğuna tam oturamaz.

Tüm bunları uyguladıktan sonra toz deterjan artığının makineyle son yıkamadan sonra bu çekmecede yine kalıp kalmadığına bakın. Yine artıklar kalıyorsa suyla yıkama - deterjan çekme lastik borularını da içten temizlemek zorundasınız, tambur girişine olan uzunluğu boyunca.

Ama ben çok büyük ihtimalle deterjan çekmecesindeki artık toz deterjanlarıyla bu sorun direk ilgilidir sanıyorum. Çünkü evdeki Arçelik 8145 BJ çamaşır makinemizde de (deterjan-yumuşatıcı çekmecesi sizinkinin aynisidir) ayni durum başıma geldiğinde yukarıda bahsettiğim bu temizleme işlemleriyle "artık deterjan kalma/çekmecede erimeden kalma" sorununu bu uygulamayla tümüyle giderdim.

Not: Deterjan çekmecesi hazır dışarı çıkmış durumda elinizdeyken ; ortadaki yumuşatıcıya ait olan sifon kısmını da elinizle dışarı çekerek alıp deterjan veya katı atıklarla içten bir tıkanma durumu varsa bol suyla temizleyip yerine takın. Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Sayın binbaşı, deterjan çekmecesini üst kapağından açtım iç kısmını bile temizledim. Su ventilini , hortumları , filitre kısmı söküldü, heryerine bakıldı o kısımlarda sorun yok,
Ventilin ortadaki çıkış ucunun içinde siyah 4 gözenekli filtre gibi bişi var, diğer uçlarda bu yok

yumuşatıcı kısımında ventilin ucunda yavaş almasını sağlayan plastik olur diğer deterjan gözlerine bağlı uçlarda bu plastik olmaz

Suyu basıncı normal ise deterjan fazla konuluyor olabilir nemlenmis olabiliri deterjan kutusu ve cekmece kireclenmis olup suyu dengesiz yönlendiriyor olabilir ortada ventil yumuşatıcı gözünün ventili son 20dk devreye ortalamsa2dk girip sonra çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…