Arçelik 6060 Et Bulaşık Makinesi yarım kalan program arızası.

Katılım
6 Ağu 2020
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
44
Arçelik 6060 et bulaşık makinası var evde. Üretim yılı 2006. Nadir kullanılırlar, yılda Max 20 kez ancak. Makina daha sıfır sayılır yıpranma zorlanma yok. 6 programlı bu makinanın 2. Programına getirip test moduna alınca panelde H5 ve H6 hata kodları çıkıyor. Test başlayınca da H5 silinip H6 kalıyor maalesef. su basıncı yeterli, prizden ölçüm yaptım sıkıntı yok, herhangi bir programa alıp başlatınca su alıyor, yıkama başlıyor, deterjan kutusu atıyor, açılıyor, su ısınıyor, durulamaya başlamadan önce su tahliyesi yapıyor, yeniden su alıyor tam durulmaya geçerken çalışmayı bırakıp saat aynı dakika da sabit kalıyor. Programa devam etmiyor. Su kaçağı bulamadım, kapak lastik conta sıkıntısız, programı iptal ediyorum, şu pompası suyu tahliye diyor. Tahliye borusu kirli su U biçimli sifon etkisi yok etmek için uygun yerde-yükseklikte burda da sorun yoktur. Yeniden bir program seçip başlatınca su alıyor bazen yıkamaya bile geçmiyor 112 dakikalık otomatik programın 2 dakikasında su alıp 110 dakikadan aşağı düşmediği de oluyor. Daha önce bir su ventili değişmiş, H6 kodu su basıncı varken, filtreler giriş açık temizken dahi ekranda hata veriyor. Rejenerasyon kutusu veya ventilden olabilir mi? Şimdiden teşekkürler hayırlı işler bol kazançlar.
Su kaçağı koruma sistemi çalışıyor, tahliye pompası, yıkama pompası, ısıtıcı rezistans, kapak emniyet kilidi, hepsi çalışıyor , destekleriniZ için teşekkürler
Bugün şimdi durulamaya geçerken yine program takıldı devam etmedi, bir kez durulama için su aldı, bekledi ilerlemesi, ardından bir kaç kez başlat dur yapınca alttan az miktarda su kaçırdı, programı iptal edip su tahliyesi yapıp yeniden program secip yeniden başlatınca bu kez yıkamaya bile geçmedi ledler yanık açık,
Son kez denedim 2. Programa alıp güç verince test başlıyor hala H6 hatası veriyor ama su alıyor, sonrasiba devam etmiyor.
Su sayacı arızalı olabilir mi acaba?
 
Son düzenleme:
Bazı makinelerde tuz ayarı açıkken yani rejenerasyon yapması gerekirken tuz yoksa, tuz lambası yanıyorsa prg ilerlemiyor. Son durulama öncesi yani.
 
Teşekkürler, kontrol ettim, yeterli miktarda tuz var, tuz lambası yanmıyor, su sertlik ayarınıda yaptım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,531
Kullanıcılar
449,905
Son üye
smartnet

Yeni konular

Geri
Üst