arçelik 5094 gri nf fanlar ve motor çalışıyor 2 bölmede soğutma yapmıyor

sayn kaynak bişey daha sormak istiyorum. dolap şu an öncedende yazdığım gibi hiç soğutma yapmıyor ne alt nede üst bölme soğutmuyor. bu şekilde çalışırken ısıtıcar çalışırmı elimle kontrol ediyorum önceden dolabın yan tarafı ısınırdı şimdi ise hiç ısınma yok .
 
anlatımınıza göre murat ustanın da dediği gibi sistemde gaz kaçağı büyük olasılık. ilk kontrol edilmesi gereken yer buharlaştırma kabı içindeki kondanser borusu. nemden aşırı çürüme yaparak gaz kaçağına sebep oluyor. resimdeki siyah malzemenin sol tarafındaki U şeklinde boru yatay olarak buharlaştırma kabı içinde duruyor. en azından fener ile bu boruda çürüme var mı onu gözetebilirsiniz.
 
kompresör yan kısmında paketimalle o parcanın en alt kısmında bulunan boru da çürümeden dolayı gazt diğimiz bir parça var büyükihkondanser adını ver kaçagı var lütfen servise başvurunuz
 
tüm yorumcu arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu borularda delik var ise tamiri nasıl oluyor servis geldiğinde değiştirmek isterse tamiri mümkünmü acaba diye sormak istiyorum. teşekkür ederim..
 
bu boruların malzeme ücreti 25-30 tl civarında . 100-150 tl arasında değiştirilir ancak kötü bir olasılık. bu boru su içinde kaldı ise çürük delikden içine su alması ve sisteme su basması. mümkün ise borunun bulunduğu kabın içindeki suyu sünger ile alın ve buzdolabını çalıştırmayın. servis işini garantiye almak için kompresör (motor) da değişecek diyebilir. işin ehli bir usta bulursanız su alıp almadığını anlayıp ona göre müdahele eder.
 
aydınlatıcı bilgileirniz için teşekkür ederim. bu konulara meraklı birisi olduğumdan cevaplar ve verilen bilgiler o konu hakkında daha derin bilgi sahibi olma arzusu doğuruyor bende. yukarıda motora su kaçmasından bahsetmişsiniz. motor şu anda normal şekilde çalışıyor görünüyor sesinde herhangi bir acaipleşme filan yok buna rağmen motora su kaçmış ise bu ne şekilde anlaşılır motorun çalışmasımı durur sesinde acaipleşmemei başlar yoksa illaki bir şekilde ölçerekmi anlaşılır.. teşekkkür ederim umarım çok fazla rahatsızlık vermiyorum sorularımla..
 
motorun servis boruları kesilerek ve filtre (drayer) boruları kesilerek kontrol edilebilir. filtre kısmına su gelmiş olabilir veya borular kesildiğinde çıkan yağın kokusundan bile anlaşılabilir. siz yine de o kabın içinde su görüyorsanız mutlaka temizleyin ne olur ne olmaz. aslında işin çok ta bir maliyeti yok. o U şeklindeki boru kesilip 1/4 bakır boruya aynı şekli vererek yerine kaynatılabilir. daha sonra filtre değişip gaz şarjı yapılarak sorun çözülebilir. ama 100 liradan aşağı pek yapan olmaz sanırım :)
 
çok teşekkür ediyorum. sayın kaynak... aklıma takılan son bir sorumada cevap veririsenziz çok sevinirim. evimde seneler önce aldığım vestel çamaşır makinesi var tek su girişli soğuk suyu alıyor kendisi ısıtıyor . acaba bu girişi sıcak su çeşmesine bağlasam makine sıcak su alsa sıkıntı olurmu nede olsa içinde termostat var değilmi makinede kendi ısıtsada dışardanda sıcak su alsa termosta ile ilgili olarak suyun drecesine göre çalışıyor .. bu konu hakkındada kısa bilgi rica etsem...
 
sıcak su almasında çalışma açısından problem olmaz ancak genelde ürünler 3 kere durulama yapar ve durulama işlemini soğuk su ile yapar. durulama da şayet sıcak su alır ve sıcak su ile durulama yaparsa ve sıcak çamaşır ile sıkmaya geçer ise çamaşırlar çok fazla kırıştırır. tabi bu suyun kaç derece sıcaklıkta olduğuna da bağlı.
 
sanırım sıcak suyla durulamanın kırışıklığa sebebeiyet verdiğini bir çok kullanıcı bilmiyordu bilgileriniz doğrultusunda güzel bir paylaşım oldu... durulama anında sıcak aldığında termostat sıcak suyu ölçerek suyun sğumasunı beklermi ..yoksa durulama esnasında termostat devreden çıkıyormu.yani durulama suyu sıcak olursa makine bu su sıcak ben bu suyu sğuyuncaya kadar beklerimmi der...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst