Termik genelde kompresör epey soğduğunda ilk fişi taktıktan 2 saat kadar sonra motor elle ellenemeyecek kadar ısındığında çat sesi duyuluyor, öncesinde kompresör epey bir çalışmış ve bir işlem için durdurulup tekrar fişe takılmış ise 15 dakika anca çalışabiliyor. Atmaya başladıktan sonra 3-5 dakika ara ile sürekli açıp kapatmaya devam ediyor. Bu aralarda akım birkaç farklı zamanda ölçüldü, her seferinde 650-670mA çektiği görüldü. Tam atma anı ne kadar çektiğini yakalayamamış olabilirim. Derece ile ölçümlerde dondurucu bölümün -11 derecenin altına düştüğünü buzdolabı ömrü hayatında görmedim. Yıllar önce bile -18 ayarlarsam kompresör hiç durmuyordu. Bu yüzden -12 ekonomik modda kullanıyorduk. Bu arada kompresör artık hiç çalışmıyor, fişi çekip iyice soğmaya bıraktım. Tekrar taktığımda kompresör kalkmaya çalışır çalışmaz hiç ses gelmiyor, 2 saniye sonra termik çıt sesi geliyor.
Termik genelde kompresör epey soğduğunda ilk fişi taktıktan 2 saat kadar sonra motor elle ellenemeyecek kadar ısındığında çat sesi duyuluyor, öncesinde kompresör epey bir çalışmış ve bir işlem için durdurulup tekrar fişe takılmış ise 15 dakika anca çalışabiliyor. Atmaya başladıktan sonra 3-5 dakika ara ile sürekli açıp kapatmaya devam ediyor. Bu aralarda akım birkaç farklı zamanda ölçüldü, her seferinde 650-670mA çektiği görüldü. Tam atma anı ne kadar çektiğini yakalayamamış olabilirim. Derece ile ölçümlerde dondurucu bölümün -11 derecenin altına düştüğünü buzdolabı ömrü hayatında görmedim. Yıllar önce bile -18 ayarlarsam kompresör hiç durmuyordu. Bu yüzden -12 ekonomik modda kullanıyorduk. Bu arada kompresör artık hiç çalışmıyor, fişi çekip iyice soğmaya bıraktım. Tekrar taktığımda kompresör kalkmaya çalışır çalışmaz hiç ses gelmiyor, 2 saniye sonra termik çıt sesi geliyor.
dostum ..benim tam olarak da anlamadığım asıl nokta,dijital ekranlı bu nf buzdolabınızda, bu -12 c, dondurucu bölme kısmındaki,bu sıcaklık ayarı da sıradışı bir ayardır.bizim dolapta yalnız -18 ve -27 derece seçenekleri vardır.siz dijital temaslı bir düğmeden değil de,özel,harici bir termostatla mı bu değeri özel olarak da ayarladınız,çünkü bu normal bir değer değildir,bana göre.dondurucunun normal en düşük bir sıcaklık seçim seçeneği -18 derecedir,yanılıyorsam düzeltin,bunun üstündeki değerlerde,dondurulmuş besinleriniz bir miktar,yeterli olarak korunamadan da zarar görecektir,kullanım kitabında buna da ayrıca özel dikkat çekilmektedir.
dostum ..
Arçelik fırmasının ılk ıthal ettiğı ve urettığı bazı modelelrde
derın dondurucu ayarı 4c oc -12c ayarı mevcut olan modellerı vardır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?