Arçelik 2700 motor sorunu ACİL(motorun üstünde sadece siemens F0C Universal yazıyor)

atlatma

Üye
Katılım
21 Nis 2011
Mesajlar
67
Puanları
1
Yaş
44
Arçelik 2700 çamaşır makinesinden gelen kulak tırmalayıcı sesler üzerine makineyi söktüm. ilk önce kayışı sökerek kazan rulmanlarını kontrol ettim en ufak bir ses duymadım. sonra motora geldim. Sıkıntının motor rulmanlarından geldiğini görerek motoru yerinden bir sabitleme vidasını sökerek çıkardım. işte esas sorunum buradan sonra ortaya çıktı. iki adet 6202 rulman alıp eve geldim motoru söktüm. bilyaları çektirme ile sökmek gerektiğini gördüğüm için hiç zorlamadan tornacıma kadar yolum olduğunu gördüm. Fakat bu motorum ön ve arka kapaklarını sökerken dikkat etmediğimden motor kömürleri ile sayıcının çekirdeğe nasıl bağlandığına dikkat etmedim. yani bu siemens F0C Universal yazan motorun kömürlerinin bağlı olduğu: altta ve üstte 3 er adet bulunan girişlerin karşısındaki sargının olduğu öekirdeğe hangi şekilde gireceğini bilememekteyim.
Resimleri imegeshack ile buraya kopyalıyorum. inşallah derdimi anlatabilmişimdir.

Yani arka kapakta bulunan 3 altta 3 üstte bulunan erkek fişlerin sargının olduğu taraftakilere nasıl hangi şekilde doğru bağlamam gerektiğini bildirmenizi arz ederim.

yukarıdaki fotoların yardımcı olması umuduyla.
 
yokmu ustalarım yardımcı olacak biri
 
yokmu ustalarım yardımcı olacak biri
sargıyı sokete geçir.
1-2-3 nolu soketlerde kendi aralarında 5-10 ohm okumalsın.4-5 nolu soketler arasında 3-5ohm okumalısın.6-7 soketler arası 50-60 ohm okumalısın. 8 nolu soket topraklamadır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,967
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst