Siemens Üniversal Motor Arçelik 2700 Çamaşır Makinasının

atlatma

Üye
Katılım
21 Nis 2011
Mesajlar
67
Puanları
1
Yaş
44
Aşağıya koyduğum çizim bana aittir.
Nu motorun rulmanlarından gelen yüksek ses sebebiyle motoru söktüğümde arka kapak ile stator un bağlantısına dikkat etmediğimden şimdi nasıl bağlanacağını araştırmaktayım. çamaşır makinalaraı bölümüne açtığım konuyu 40 kişi okumasına rağmen cevap alamayınca burayada konu açmamış doğru olacağını düşündüm. Eşim bugün makinamı hazır hale getir yoksa karışmam dediğinden bugün bu işi çözmem gerekmektedir.
aşağıya kendi çizimim şema ile resimlerle açtığım diğer konunun linkini yerleştirmektayim. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
çamaşır makineleri kısmında açtığım konu linki : https://www.kontrolkalemi.com/forum...e-sadece-siemens-f0c-universal-yazıyor.77676/
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Çizimde bulunan arka kapak ile statoru hangi şekilde takmam lazım birbirine her iki şekildede birbirine denk geliyorlar ama hangisi doğru. Deneme yanılma yapamıyorum motoru yakarım diye yeni motorda kim bilir nekadardır. rulmanları değiştirdim sadece bu iş kaldı eğer sayenizde halledebilirsem akşam takacağım yerine nasipse. teşekkürler
 
yedek mazemecilerde revizyolu motorlar var 20-30 tl motoru veriyorsunuz revizyon görmüş sizin motorun aynısını bakımı ve kontrolu yapılmış bir motor alıyorsunuz böylece sorunsuz çalışan motora kavuşuyorsunuz..
 
ustam çare olmadı bu bana. hiç ellenmemiş motorda 4 tl lik rulman yüzünden revizyonlu motor al dedin olmadı.
motor toplayan bobinajcı bi usta denk gelse şu şekil takacaksın der bitirirdi ama olmadı deneme yanılma yapacaz başka çare yok
 
kardeş o zaman motoru al mazemeciye git orda topla keşke sökerken işaret le seydin ..
 
50 senedir boinajcılık ve elektrikli alet tamiri yapan bi ustaya gittim. Adam motor yansın da onun eline tdüşeyim diye yanlış taktı allahtan ilk çalıştırmada yakmadım motoru. cevap verendende vermeyendende Allah razı olsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,263
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst