aoc lcd monitör güc karti arizasi

seco_

Paylaşımcı üye
Katılım
14 Nis 2011
Mesajlar
904
Puanları
131
Yaş
29
Konum
Sakarya
Merhaba arkadaşlar aoc marka e2043fs modeli monitör adaptor soketine yanlis soket takilmis ses sisteminin 18V takilmis monitor kartinda yanik birsey yok gozle gordugum sigortaya benzer birseyde yok ne yapicam yardim edermisinizzz ?
 
Merhaba.

kartın detaylı bir resmini yüklerseniz yardımcı olmaya çalışırım.

resim yükleme imkanınız yoksa adaptör yuvasının + girişine bağlı sigorta direnc(ler)ini kontrol edip voltaj ölçümlerini paylaşın.

Kolay Gelsin.
 
Voltaj verdigimde direk kisa devre ediyor resim yuklemeye calisicam avometre ile diyot kademesinde olctugumde ise kisa devre oldugunu gosteriyor edit :ayrica kartin fotografi imzadaki sayfada yuklu
 
Son düzenleme:
voltaj bölücü entegre/ler arızalanmış olagbilir. cihaza güç vermeden adaptör soketi ile voltaj bölücü entegreler arasındaki hattı kısa devre kontrolünden geçirin. soketin hemen arkasında birkaç smt direnç var onları da kontrol edin.
 
bu entegreleri bir yere not edip daha sonra datasheetlerinden bakıp ya da sırasıyla soküp kartı test eeyim hangisinde sıkıntı vermez ise takayım eger sıkıntı verirse o kısmı kontrol edeyim dogrumu anladım ?
 
daha açıklayıcı yazayım ;

adaptör takılı değilken dc giriş soketinde kısa devre varsa soketin + ucuna bağlı devreleri kısa devre kontrolünden geçirin.

Peki bu kontrol nasıl yapılır?
ölçü aletinizi buzer veya diyot kademesine alıp + ile -'yi karşılıklı ölçeceksiniz. Kısa devre gösterdiği veya öttüğü kısımdan sonrasını devreden ayırıp kalan bölümleri kontrol ederek arızalı malzemeyi bulacak ve değiştirdikten sonra tekrardan kontrol edeceksiniz.

Adaptör takıldığı zaman kısa devre oluşuyorsa adaptörünüz arızalıdır.

FB301 sigorta, U304 voltaj bölücüdür. Sizin cihazınızda farklı pozisyon numaraları olabilir zaten cihazın modelini yazmadığınız için modeli bilemiyoruz.

Kolay Gelsin.
 
cihazın modelini yazmıstım tekrar yazayım aoc marka e2043fs modeli monitör ve FB ile başlayan bir kaç eleman var onlarıda kontrol edip bilgi vericem yarın teşekkürler inşallah iyi bir sonuç alırım
 
sağ üstte bir 14+14 pin entegrenin adı mp3389 led driver oldugunu buldum onladan yapabilir mi ?
 
Turuncu kondanstatörün yanında bulunan bölücü entegreden yapabilir.

kartın yenisi zaten 40 lira 715G4134-M02-000-004L

illa yapacağım diyorsanız cihazın şemasını bulun ve ona göre devre takibi yapın.

Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst