AO4 ANALOG ÇIKIŞ MODÜLÜ İLE İNVERTER SÜRMEK

ayhan76

Üye
Katılım
21 Eki 2008
Mesajlar
201
Puanları
1
Yaş
39
CPUFPO C14 VE ANALOG ÇIKIŞ A04 MODÜLÜ VAR.bununla bir hız kontrol cihazını iki ayrı hızla çalıştırmak istiyorum.hız bilgilerini panasonıc ekrandan datalarla aldım.ekrandan iki ayrı data geliyor.hız giriş sinyallerini plc nin girişlerinden x2 ve x3 den alıyor.invertere hız bilgilerinin çakışmaması için nasıl bir tarama programı yazmam lazım.örnek bir programla yardım edebilirmisiniz.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba,

PLC yi programlamada hangi editörümüzü kullandığınızı ve FP0A04V modülü için plc de gerekli tarama programını yazıp yazmadığınızı öğrenebilir miyim.
 
fpwıngr kullanıyorum.ekrandan iki adet data bilgisi geliyor DT1652 VE DT 1654 kalıcı datalar.benim yapacagım sistemde bir sayıcı sensör var bunun palslerini ekranda okutuyorum ,burda sorun yok.makina istege göre 800 d/dk ile 400 d/dk arasında ayarlanan hızda çalışmalı.x2 girişi aktif oldugunda r1 biti ile dt1652 dataya göre tarama programı lazım.birde x3 girişi aktif oldugunda dt1654 e göre tarama programları lazım.yani inverter x2 girişi oldugunda 800 hızda dönecek,x3 aktif oldugunda misal 650 devir ile dönecek.örnek verip yardımcı olursanız sevinirim.
 
Merhaba

Yukarıdaki örnekte FP0A04V, cpu dan sonra ilk sırada dır.

İyi çalışmalar
 
teşekkürler panasonıc destek.örnek programda cho dan ch3 e kadar dört tarama programınıda yazmam lazımmı.?ben sadece vo-com olan tek çıkış uçları ile bir inverter sürecegim.sadece 1 kanal çıkışı yazsam yeterli olrmu.birde kafama takılan sorun şu makina maksimum 800 devirle dönecek minimum 400 devir,ben bu devirleri ekrandan sınırladım keypaddleri kurarken.800 devirde 42hz ile dönmesi lazım.bunun için tarama programına ne gibi değişiklikler yapmam lazım.şimdiden teşekkürler.
 
Merhaba

Tarama programının kalmasını tavsiye ederim. Sizde sadece DT0 (CH0) a değer yazın. Ekran girilen frekans değeri için tarama programında herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yok. Siz sadece 400 ve 800 devir için analog çıkışa göndermeniz gereken voltajın dijital karşılığını girin yeterli.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,719
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst