Ani Voltaj Düşmesi ?

şu aşamada faz kontrol rölesi kullanırsan 2 dakikada bir rölen atar, klimayı yine kullanamazsın :) faz kontrol rölesi klimanın yanmasını önleyebilir ama verim alamazsın.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Yaz aylarında oluşan gerilim düşümleri genelde klimaların ve fanların aşırı kullanılması, il merkezlerinde soğutma sistemlerinin aşırı derece çalıştırılması vb. nedenlerle oluyor.Fakat bu belirli bir trafo bölgesinde olur yani sizde oluyor diye çevre il ve ilçelerde olacak anlamına gelmez.

Gerilim düşümleri enerji aldığınız trafonun gücüne, bulunduğunuz bölgedeki güç sarfiyatına, kablo kesitlerine , kolon hat kesitinize , nötr kesitinizin uygun olmaması gibi bir çok sebebe bağlı olmaktadır.

Bunun için bağlı bulunduğunuz elektrik dağıtım şirketine başvurmanız gerekme ve bunla ilgili keskin çözümler üretmesi gerekir.Gerekiyorsa yeni yatırım ile trafo ve Şebeke oluşturulmalıdır.

uygun bir regülatör alarak çözebileceğinizi düşündüğünüz gerilim düşümlerinde eğer gerilimde aşırı bir düşüş varsa regülatör işini çözmez.

Önce kaynağın nerden olduğunu tespit ettirmeniz daha önemli.

Kolon hattınızın bağlı bulunduğu , direk veya sdk(saha dağıtım kutusu-box) varsa buralardan tek faz ve üç faz gerilimleri ölçtürerek gerilim düşümünün neden kaynaklandığına yönelmenizi tavsiye ederim.
En kısa çözüm olarak belkide TEDAŞ trafonun kademesini arttırıp gerilim düşümünüzü azaltabilir.

Bundan sonra çözüme ynelmenizi tavsiye ederim.
 
Arkadaşlar net bilgi istiyorum. İyi bir Online UPS ile bu sorunu çözebilirmiyim ? Ayrıca 6 kva bir ups ömrü ne kadar olabilir ve hangi markayı önerirsiniz ?
 
konuya yakın olarak burdan sormakistedim
1000va bir ups im var bunun aküleri arızalanınca aküleri değiştik lakin üstünden çıkan 12v 9 amper
yerine 12 v 7 amper akü koyduk
şöyle bir sıkıntı var ups devreye girince boşta ölçtüğümüz voltaj 175 v bu akülerden olan 2 amperlik farkla kaynaklanmaz diye düşünüyorum daha az süre devrede kalır diye düşündük yanılıyormuyuz
bu voltaj düşüklüğünün nedeni ne olabilir
saygılar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,822
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst