ani su ısıtıcısı topraklama

Sayın 123456789asi arkadaşım eğer sayaç monofaze ise 2 ve 4 nolu uçları değiştirin demişsin.Bu durumda sen faz ve nötr'ü yer değiştirtmiş oluyosun eğer evde prizlerden herhangi birinde sıfırlama var ise bu ölümcül bir tehlike doğurabilir bence.Alıcıların üzeri direk faz ile yüklenir ve arkadaşımda bu alıcıya temas ederse ve evde kaçak akım rölesi yoksa veya arızalı ise çok kötü olur.Bence faz ve nötr ün yerini değiştirmek yerine sigorta kutusundan fazı sigortalar üzerinden geçirmek daha mantıklı ve sağlıklı.Ayrıca Kablo rengi standartlarını da tersine çevirmiş olursun.
Ani su ısıtıcıya gelincede eğer 4 mm lik linye prizlere dağılmayıp direk ısıtıcıyı bağlayacağınız yere geliyorsa bağlayın.Eğer gelmiyosa veya herhangi bir prize dağılıyosa en uygunu Sayaçtan veya sigorta kutusundan 4 mm lik kablo çekmek en uygunu bence.
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,835
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst