Android Multimedya Frene Basınca geri kamera açıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Salih445
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Salih445

Katılımcı Üye
Araç doblo 2 kasa, multimedya montajını ben yaptım, daha önce park sensörlerini de taktığım sol arka stoptan aldığım geri vites hattına bağladım teybin tetiğini, frene basınca ve sol sinyal verince anlık olarak teyp arka kamera açar gibi oluyor ve ses kesiyor.

frene basınca tetikleniyor, frene basılı olsa bile sonra düzeliyor. Sol sinyalde ise her sinyal yandığında teyp tetik alır gibi oluyor.

Arka kameranın şasesini kestim direkt teypten şase alıyor düzelmedi. Geri vites hattından ayırınca teybin tetik hattını sorun düzeliyor, yani arkaya gelen kabloda sorun yok. Sorun geri hattında. Düşündüm ki tüm kablolar yan yana geçiyor anlık sinyal veya fren lambası akımı geçince manyetik alandan ötürü geri viteste parazit olur, teyp de hassas ise açar dedim ama bilmiyorum.

Teypte canbus desteği var da arabada yok. Bi kaç yerden stopların şasesine bakmam gerektiği söylendi muhtamelen arıza oksitlenmiş konnetkör gibi bir şey, multimedyadan öncede olan bir arızaydı muhtamelen takınca gün yüzüne çıktı

canbus olmadığı için ve araç yolda sallanırken ses açıp kapatmak zulüm olduğun için ayrıyetten teybin arkasına özel alıcıyla bağlanan direksiyon tuş takımı da sipariş geçtim.

Kamerayı bagajda plakanın üstüne monte edecektim kamera plakanın önüne düştüğü için tampona monte ettim, tek aklıma takılan problem tampon altından suya ne kadar dayanır bilemiyorum 1 metre civarı kabloyu tampon iç üst bölümünden yürütmek durumunda kaldım aracın içine ulaşan delik sol stobun altında vardı sadece.

Sonradan öğrendim bana gelen kamera şöyle 2 vidalı eski sistem yönünü aşağı çevirince plakanın önüne indi, orjinal gibi olan eğimli ayaklı kamera da satılıyormuş aslında o yakışırdı1.webp2.webp

Son düzenleme:
Geri vites lambasına paralel bir röle takıp teybi bundan besleyin bence. 12 voltu nereden alabilirsin bilmiyorum.

Arkada şase problemi yada gürültü problemi var görünüyor.

Fikir amaçlı yazdım. Belki düşünmüş bile olabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Şase problemi olabileceği aklıma gelmeyince röle benim de aklıma gelen ilk çözümdü,
şu araçla bizim araç aynı yıllarda çıkmış fiat grubu, bundaki arıza benim sorunuma çok benziyor. Zaten gürültü yapıcak uzun veya karmaşık bir tesisata sahip değil.

Röle işine sıcak bakmıyorum açıkçası eğer sorun şaseyse çözülmeli, bi kaç güne hallederim

Su alması mümkün olmaması lazım. 1 nolu pin biraz akım taşıdığı için ısınmış gibi görünüyor.

Sonuç düzelme oldu mu?

Fotoğrafta asıl sorun gözüküyor diye açıklamamıştım,

Su alma olayı zaten yok, soketin en sağdaki kalan pini şase zaten tırnakları açılmış stobun pininin dibini de eritmiş, zımparaladım sildim sıkıştırdım taktım geri, sorun düzeldi

Ha tabi yılların yorgunluğu o sıkılaştırmayla ne kadar götürür göreceğiz, garanti çözümü ek kablo atlatmak orjnali bozulmasın diye yılışmadım

Forum istatistikleri

Konular
131,327
Kullanıcılar
455,159
Son üye
aytek066

Yeni konular

Geri