Analog input olarak çekilen akımı nasıl atarım?

mesutblt

Üye
Katılım
19 Eyl 2010
Mesajlar
36
Puanları
1
Selamlar arkadaşlar;
Picte 16F877 de analog inputtaki 0-5v voltaj değişimine göre output verebiliyoruz, benim merak ettiğim konu ise voltaja bağlı değilde analog akım değişimlerine göre analog inputlar alabileceğimiz bir yöntem varmıdır? Picle olur başka bir yöntemle olur, bir bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ederim.
Saygılarımla
 
Ölçülecek akımı, değeri bilinen bir direnç üzerinden geçirdiğinizde, direnç uçlarındaki gerilim, akım ile doğru orantılı olarak değişecektir. Pic ADC'si ile, direnç üzerine düşen bu gerilimi ölçerek akım değerini tespit edebilirsiniz.
 
sayın yıldızak;
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim fakat konuyu açarken bir ayrıntıyı belirtmeyi unutmuşum, input olarak alıp akımınının zamanla değişimini takip etmek istediğim taraf 220V AC voltaj tarafı, pic ise 0-5VDC voltajla analog input alıyor, doğrultucu kullannıp DC ye çevirirsem sabit DC voltaj geleceği için input tarafınının değişimini tekip edemem diye düşünüyorum, başka bir tavsiyeniz var mıdır acaba.
Saygılar
 
Bunun için Ac akımı yine uygun omajda wattlı bir dirençten geçirecek, direnç uçlarında düşen gerilimi diyotla doğrultup hcnr serisi analog optocoupler'a girecek,opto çıkışını da pic analog girişine bağlayarak ölçüm yapacaksınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,243
Mesajlar
916,133
Kullanıcılar
450,051
Son üye
Rezly

Yeni konular

Geri
Üst