AMD Radeon yazılımı güncellemesinde 2. ekranda oluşan sıkıntının giderilmesi

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Merhaba, değerli arkadaşlar;

Dün akşam https://www.amd.com/en/support linkinden Huawei laptopun tümleşik (onboard) AMD Radeon (TM) RX Graphics (Vega 10) ve GPU' sunun güncellenmesi sonrasında PC'nin yeniden başlatılmasında, 2. monitörde (32" Samsung LCD TV'de) laptopun mevcut masaüstü simgelerinin hiçbirisi görülemedi, fare işlemi sadece laptop ekranından (1. monitörden) yapılabildi.

Başka bir monitörde (24" LED LCD monitör) yine 2. ekran olarak HDMI arayüzü ile bağlanılıp yapılan kontrol işleminde de ayni sıkıntının devam ettiği ve laptop masaüstü simgelerinin laptop ekranın kendi teması (ekran resmi) dışında yine görülemediği saptandı. Sıkıntının donanımla değil görüntü ayarlarının bozulmasıyla gerçekleştiği bu son kontrolle anlaşılmış oldu.

Sıkıntı AMD'nin üstteki destek linkindeki güncelleme sonrası yaşandığından son güncelleme dosyaları denetim masasından kaldırılıp silinmesine rağmen ayni sıkıntı devam etti. Bu sıkıntı ancak win 10 yardımı ile "gelişmiş görüntü ayarları"ndan yeniden ayar yapılarak çözülebildi. Çünkü AMD yazılımı yüklendikten sonra 2 ekran çıkışındaki ayarları değiştirmiş, sadece 1. (dahili) ekrana mouse işlemlerinin yapılabilmesi şeklinde değiştirmişti. 2. ekran olarak bu ayar değiştirildiğinde loptop ekranında değil sadece harici ekran ( 2. monitörden) mouse ile işlem yapmak mümkündü. 1. seçenek olan her 2 monitörde de yenilenme yapılsın" seçeneğiyle ayarlandığında 1. ve 2. monitörde mause işlemlerini ve fare imlecini görebilmek mümkün oldu.

Sonuç: https://www.amd.com/en/support linkinden yapılan bir güncellemenin hemen sonrası 2. monitörünüzde sıkıntı yaşanmışsa bu sıkıntı "gelişmiş görüntü ayarları" kısmından ekran görüntü ayarlarının güncellemeyle birlikte sizin izniniz olmadan değiştirilmesiyle oluşmuş olup, gelişmiş görüntü ayarlarını yeniden eski durumuna döndürebilmenizle sıkıntıyı ortadan kaldırabilmeniz gerekiyor. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,537
Kullanıcılar
449,910
Son üye
citythunder

Yeni konular

Geri
Üst