Altivar31 sürücüyü iki yerden kontrol etmek

m-usta-fa

Usta Üye
Katılım
1 May 2008
Mesajlar
1,987
Puanları
156
iyi günler;
Altivar 31 sürücü ile kontrol edilen bir motorumuz var.ileri- geri ve hız kontrolü yapılmakta.Biz bu motoru başka bir yerden daha kumanda etmek istiyoruz. Operatör sürücü panosunun yanında çalışırken oradan kumanda edecek, diğer tarafta çalıştığında ise diğer taraftan. İkinci yerden kumanda ettiğinde, sadece ileri-geri ve stop kullanmamız yeterli, hız kontrolü şart değil.
Kullanım klavuzunu inceledim ama, çok anladığım söylenemez.
Mevcut sistemde, bir tane 1-0-2 anahtarı ile kontrol yapıyorum. 1 de iken ileri, 0 da iken duruyor, 2 de iken geri gidiyor. Ama bu anahtar, 24 volt ile LI1 i sürekli kısadevre yaptığından ileri gidiyor. Bunu start stop şeklinde çalıştırırsak, yani LI1 e 1 kere 24 volt verip çektiğimizde, motorun sürekli çalışmasını sağlarsak, bu startı paralellerim. Stopu da aynı şekilde, NC ise seri bağlantı, NO ise paralel bağlantı yaparım.
Bu mümkün müdür? Mümkünse nasıl yapılır?
İyi çalışmalar...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sn mustafa anladığım kadarıyla sizin kullandığınız anahtarlar kalıcımı anladığım kadarıyla dijital girişe 1 sn br kısa süre 1 sinyali verdiğinizde sürücü start alsın diyorsunuz atv 31 de bu mevcut değğil start girşleri kalıcı diye biliyoorum ama dediğiniz gibi uzaktan da star vermek istiyorsanız elinizde bulunan 1 0 2 lokal panodan parelel yapabilirsiniz....

sn mustafa atv kullanma kıalvuzun 23 syfasına bakarsan tct parametresini trn yapıp bir denese bakalım acs 550 bir çok defa yaptım ama altivarlarda hiç denemedim ama okduğum kadarıyla bu paremetre işini görecektir
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ayrıca yazarmısın I-O menusundeki tcc = 3c yani LI1 kapalı kontak stop için LI2 ileri LI3 geri olacaktır. TCT = trn yap start girişlerin 2 sn bir sinyali geldiğinde ileri ve geri dönecektir bir dene bakalım
 
sayın efe43 ,
Benim de kafamı karıştıran, 23. sayfa oldu. Schneider destek hattı, start stop şeklinde çalışma olmayacağını söyledi. Ama sizin söylediğiniz şekli katalogta görünce, acaba onlar mı yanılıyorlar diye düşündüm. Çalışan sistemi fazla kurcalayıp, başıma bela almaktansa, daha önce böyle bir uygulama yapmış olan olabilir diye, siz meslektaşlarıma danışmak istedim.
Durumu çok iyi anlamışsınız. Şu anda kullandığım anahtar kalıcı. Ve ben, dediğiniz gibi, 1-2 saniye 1 sinyali yollayıp, start stop ve geri yapmak istiyorum. Böylece, butonları uzağa taşıyabileceğim.
Kalıcı anahtarla bunu yaparsam, bir tarafta start açıkken, diğer tarafta stop ya da geri döndürme işlemi yapamazlar. Söylediğiniz çözümü, hattın müsait olduğu bir zaman deneyeceğim. İnşaallah sonucunu da buraya yazarım. Eğer bahsettiğiniz şekilde, olumlu sonuç alamazsam;
bir motoru ileri- geri çalıştırma devresi gibi, start ve stop butonları ile 2 tane röle yardımı ile devre kuracağım. starta bastığımda, ileri rölesi çekecek ve mühürleyecek, stopa bastığımda duracak. Geri düğmesine bastığımda, geri rölesi çekip mühürleyecek.
Rölenin ya da start butonunun kontağının yapışma ihtimaline karşılık, ekstradan bir stop butonu koyacağım. Hem acil stop butonu ile yaparsam, acil stop sistemi de koymuş olurum.
ilgilerinize teşekkür ederim.
 
kardeş tcc yi 3c yaparsan stp ları seri ve lı2 ve lı3 bağlayacağın strt butonlarınıda paralel bağlayarak istediğin çalışmayı sağlamış olursun efe arkadaşımızın bahsettiği tct menüsüne 3 kablolu kontrolde erişemessin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,752
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst