Allen Bradley SLC 5/05 & HMI MP277 Profibus Bağlantısı İçin Yardım

Katılım
6 Ağu 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba,

PLC de yeniyim. Yaz stajı olarak mentorum Allen Bradley PLC ile HMI programlama görevi verdi. İlk olarak Siemens OP77-B ile iletişim kurup programlamayı yaptım verilen görevleri tamamladım. Stajımın 2. kısmı ise
Allen Bradley SLC 5/05 ile Siemens HMI MP277 10' Touch Screen arasında bağlantı kurup verilen göreve göre programlama yapmam gerekiyor fakat PLC ile HMI arasında bağlantı sağlayamadım bir türlü. Bağlantı için Hilscher NT-50-DP-EN Gatewayi kullanmam gerektiğini söyledi mentorum. Uzun uğraşlar sonucu aygıtın pc tarafından tanınmasını sağladım fakat hala 2 aygıt arasındaki bağlantıyı sağlayamadım. User manuel da söylenen bütün adımları yaptım ama SYCON.net programında Gateway ayarı yaparken hangi protokolleri seçmem gerektiğine emin değilim. :( Bütün user manueli okumama rağmen bununla ilgili bir bilgi yok. Primary networku Profibus-dp Slave seçiyorum. Secondary networku Ethernet/Ip Scanner seçiyorum. Fakat sonrasında PLC yi ya da HMI ı nasıl tanıtıcam bu konu hakkında bilgim yok. Eğer bilgisi olan varsa yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst