Alarm Panellerinde Telefon Hattı Bağlantısı

Umitozalp

Üye
Katılım
28 Mar 2014
Mesajlar
111
Puanları
1
Yaş
42
Bir çok kişinin takıldığı noktalardan biridir alarm panellerinde telefon hattı bağlantısı, bu konumuzda telefon hattı bağlantısını anlatıcaz.
Alarm kontrol panellerinde alarm kontrol merkezi arama özelliği bulunmaktadır. Bazı panellerde aynı zamanda müşteri telefonlarınıda arama özelliği vardır. Eğer panelimizde sadece alarm kontrol merkezi arama özelliği var ise harici telefon arama modülü takarak müşteri telefonlarını arattırabiliriz.

Örnek verecek olursak Paradox SP XXXX serisi alarm panellerinde alarm gözlem merkezi arama özelliği bulunur. Müşteri telefonları arattırılacaksa panel üzerine VDMP3 telefon arama modülü takılmalıdır.

Tüm alarm panellerinde telefon hattı giriş ve çıkış klemensleri bulunur. Giriş ve çıkış olmasının amacı, panel alarm durumunda hattı öncelikli olarak kendisinin kullanması içindir. Panel arama yapacağı esnada hat başka bir telefon tarafından kullanılıyorsa, kullanımda olan hattı kapatarak arama görevini başlatır. Arama görevi bittiğinde , hattı çıkışa geri verir. Hat üzerinde ADSL bulunuyorsa alarm paneline hat bağlantısı adsl splitter telefon çıkışından verilmelidir.Hat splitter çıkışından verilmez ise hattaki gürültüden dolayı panel gözlem istasyonu haberleşmesinde sorunlar yaşanabilir.

panel_telefon_hatti_baglantisi.jpg


Alarm panellerinde sabit telefon hattı dışında telefon santral dahili hattı da kullanılabilir. Dikkat edilmesi gereken nokta panele dahili hat bağlandıysa aranacak numaradan önce hat alım numarası ve iki adet boşluk bırakılması gerekmektedir. Hat alma numarasından sonra boşluk bırakılmaz ise panel arama yapmaz. Boşluk bırakılmasının amacı santral hat alma komutundan sonra dış hattı kullanıma 2 saniye sonra verir.

Örnek: Panele bağladığımız telefon santralinden 9 ile hat alınıyor.
Telefon programlaması yapılırken
9 boşluk ( bekle ) komutu - boşluk ( bekle ) komutu- telefon numarası

şeklinde girilmelidir.Panel programlama kılavuzunda bekle konutunun nasıl verileceği belirtilmiştir.

Alıntıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,798
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst