Akvaryum Isıtıcı Termostatı

nuhgemisi

Üye
Katılım
23 Ara 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba benim kullandığım 500 lt lik bi akvaryumum var bu akvaryumda kullandığım ikitane 300 w lık ısıtıcı var ama ikiside adam gibi çalışmıyor bazen 29 derecede çalışıyorlar ki ayarlamaya çalıştığım ısı bu bazen bakıyorum 25 dereceye düşmüş bi türlü istikrar sağlayamadım derdim bu:)

ihtiyacım olan yapımı çok detaylı olmayan bi termostat yani ısı 29 derece olunca röleyi off yapacak ısı düşünce röle on konumuna gelecek ve ısıtıcı çalışacak bu sayede ısı sabitlenmiş olacak bilmem anlatabildim mi şimdiden teşekkür ederim .
 
Sıcaklık sensörlü dediğiniz gibi röleli bir sistem yapabilirsiniz ama bir akvarist olarak açıkcası ben yapmazdım, hem zahmete değmez hem de akvaryum şartları için hazırlanmış profesyonel sistemler varken öngöremeyeceğim bir problem yüzünden balıklarımı çorba yapmaktan korkarım :).

500 lt büyük bir hacim, sıcaklık suyun her yerindede homojen olmayabilir ısıtıcının olduğu bölüm 28 derecenin olduğu bölüm 25-26 olabilir .

Isıtıcılarınızın markası nedir kaliteli ısıtıcılar (eheim, tetra, en azından atman :) ) almanızı tavsiye ederim, konu dışına saparak merakımdan bir soru soracağım balıklarınızın türleri nedir acaba 29 C° bana biraz yüksek geldi , genelde 26- 27 C° idealdir çoğu tropikal tür için. Sağlıklı balıklar dilerim.
 
Tekrar merhaba ısıtıcılar kaliteli birisi tetra 300w diğeri eheim jager 300w benim bildiğim en kaliteli olanlar bunlar atman daha önceden kullanmıştım ama memnun kalmadım.
Balıklara gelince akvaryumda 8 adet discus var onlar için ideal sıcaklık 29 C° dediğiniz gibi 26-27 diğer türlere uygun 29 gibi olduğu zaman olumsuz sonuçlar veriyor fakat discusda 29 altına indiğizaman özellikle 26 gibi olduğu zaman balıklara bakar bakmaz bi sorun olduğu hemen anlaşılıyor çok durgunlaşıyorlar ve yem yemiyorlar hareketsiz öylece oldukları yerde kalıyolar.
Suyun homojenliği konusuna gelince akvaryumun altında 120 lt. sump olarak kullandığım bir akvaryum daha var sump ne diye sorarsanız eğer kullandığım en iyi filtre diyebilirim 120 lt akvaryumun içinde saatte 3000 lt devirdaim yapabilen bi kafa motoru var alttaki akvaryumdaki suyu yukarıya pompalıyor ve yukarda taşan su tekrar tahliyeden aşağı iniyor bu sayede yukarda sürekli bi akıntı oluyor ve su hernoktada aynı sıcaklığa ulaşıyor.
 
Sanki sorun ısıtıcılarda değilmiş gibi geldi bana. Benim de birkaç akvaryumum var, her çeşit ısıtıcı kullandım ama hiç böyle bir sorun yaşamadım. Benimkilerin hacmi o kadar büyük değil tabi. 500+120 lt çok büyük bir hacim. Acaba ısıtıcıların sayısını mı arttırmak lazım ? Bir de aklıma gelen başka birşey var. Su sıcaklığını nasıl ölçüyorsunuz, akvaryumun farklı yerlerinde mi ölçüm yapıyorsunuz acaba?
 
Evet sorun ısıtıcılardaymış. 15 tl ye 300w çin malı markasını bile okuyamadığım bi ısıtıcı aldım 1 haftadır kullanıyorum sonuç harika hiç şaşma yok ne kadar uzun ömürlü olur bilmiyorum ama çok memnun kaldım. Su sıcaklığını her iki uçta camlara yapıştırılan termometre var bide portatif dijital termometrem var onlarla kontrol ediyorum derecelerde bi sorun yok anlıycağınız üçüde aynı dereceyi gösteriyo. bide mutlu haber dün gece discuslarım yumurta dizmeye başladılar sanırım sıcaklık sabitlenince rahatladı balıklar :)
 
Tebrik ederim darısı frontosalarıma oslun :)
 
İnşallah ikinizede ve diğer akvarist arkadaşlarada kayıpsız ve sağlıklı yavrular, balıklar diliyorum.
 
akvaryumda nasıl tasarruf yapabilirim
 
akvaryumda nasıl tasarruf yapabilirim :))) şimdi bu konuya böyle bi soru oldumu yani :))
nuhgemisi bencede sayıyı teke düşürmen iyi olmuş en azından iki adet ısıtıcı bei çalışmamız varnce o akvaryuma çok fazla ve sorunu bulmak acısından tek adet kullanmak daha mantıklı şimdi bizimde armatür , ısıtıcı ve sogutucularla ilgili bir çalışmamız var inşallah olur ( sadece paylaşmak istedim :D )
 
Merhaba yaz aylarında sorun yok ama kışın elektrik faturası evde akvaryum olduğunu belli ediyo :) bir kaç ay evvel ışıklandırma için şerit led kullanmaya başladım 5x1.5 metre 4 ü beyaz 1 sırası mavi başkada aklıma tasarruf edebilecek bişey gelmiyo doğrusu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,780
Kullanıcılar
449,981
Son üye
Muhammeddt

Yeni konular

Geri
Üst