Aktif Sensör Pasif Sensör Ne Demektir, Nasıl Bağlanır?

Teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla hersey Direnç oluşumundan ibaret. Sisteme bağlı bir transmitter Hatalı değer veriyorsa arızanın saplanması acısından hangi yol takip edilmeli. Bir transmitteri söküp yerine Direnç bağlayarak sistemin sağlamlığını test edilebilirmi
Her şey dirençten oluşmuyor yapı gereği değişken değer verir. Her sensör farklı sağlamlık testi ister.
aktif pasif sensörler aktif PNP pasifte NPN midir? çalışma mantığı aynı gibi geldi de
Resmi ve etiketleri tekrar incele, özetle aktif aktifle, pasif pasifle bağlanmamalı aksi halde verim alınmaz, yanlış sonuç verir veya donanım arızalanır!
 
Peki bir transmitter arızasında sistemin çalışması için nasıl bir yol izlenmeli
 
aktif pasif sensörler aktif PNP pasifte NPN midir? çalışma mantığı aynı gibi geldi de
DC gerilim ile beslenen sensorlerde siyah kabloya rölenin a1 ucu baglanir.A2 ucu besleme kaynaginin eksi ucuna baglanir ise sensor PNP tipinde calisir.A2 ucu + kutuba baglanir ise NPN tipinde calisir.
 
Arkadaşlar merhabalar; sm331 analog input kartı değiştirecekktim enerjiyi kesmeden kartı ve kablo bağlantılarının olduğu soketi söktüm yerine yenisini takar takmaz yandı. enerji altında yaptığım için yandı diye düşünüyorum fakat yanan kartın soketini söküp diğer kartı yerine taktığım da(kart yandmadı).eski kartta çalışmayan 4 analog giriş var . Yardımcı olur musunuz? kart değişimini nasıl yapmalıyım?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst