Akim Trafosu Nasil Olmali Ne Yapmaliyim Acil Yardim

S3RHVT

Üye
Katılım
9 Kas 2015
Mesajlar
9
Puanları
1
Merhaba Arkadaslar.
Acil yardima ihtiyacim var.Bir ofisin elektrik islerini yapiyorum. Ofis toplam 41293W 125A oldu. Ama 125A elektrik sayaci yok. Bu yuzden akim trafosu kullanmam gerekiyor ve kafam suan durdu. Ofis 125A cekiyor nasil akim trafosu ve sayaca nasil bir baglanti yaptirmaliyim ? Yardimlarinizi bekliyorum...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Eğer akım tarafosu ve x5 sayaçlar hakkında bilginiz yoksa bir elektrikçiye yaptırın.12A çekiyorsa 150/5 class5 akın trafosu bağlayabilirsiniz!Ayrıca ofise kompanzasyon da yaptırmanız eğer mevcutta varsa ve güç arttıysa sistemi revize etmeniz gerekmektedir!
 
Onceden daire idi simdi ofise cevirdik. 3faz var. Sadece biraz sistem degisti. Bizi kasan 22Kw Kanal tipi havalandirma. Hesaplamalari yaptim sonuc ucuk cikti. Sadece Akim trafosu ile isi halledemem mi ? L1=13333 L2=14533 L3=13427
 

Ekli dosyalar

  • Untitled.png
    Untitled.png
    38.2 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Sn. c.berkana ilaveten,n<5
Sayacin siparisini verdim x5 ve dediginiz marka ve modelleri bulamama ihtimalim var onlara yakini temin ediyorum. Simdi akim trafosu nun yaninda gerilim trafosu da baglamalimiyim ? ve akim trafosunu kaclik kullanayim? daha fazla ayrintiya ihtiyacim var. X5 sayaclarin baglanti semalarina net den baktim. Az biraz bilgi sahibi oldum.
 
Gerilim trafosuna gerek yok.Akım trafosunun 150 / 5 olması gerektiği söylenmişti.Bu iş için,pro-
je tasdiki gerekir.Bağlantıları da,bir bilene yaptırmanızda yarar var.
150 /5 akim trafosunu baglattigimda sorunum cozuluyor mu ? Kendim baglayacagim malesef bunu benim ogrenip iscilerime ogretmem gerekiyor.
 
Sizin bağlama yetkiniz yok.İşçilerinize neden öğretmek istiyorsunuz ?Öğrendiklerinde ne olacak ? Kaza geçirirlerse,sorumlu olursunuz.
 
Sizin bağlama yetkiniz yok.İşçilerinize neden öğretmek istiyorsunuz ?Öğrendiklerinde ne olacak ? Kaza geçirirlerse,sorumlu olursunuz.
Benim baglama yetkim neden yok ? Kaza gecirirlerse is kazasi olacak ki kaza riskleri sifira indirgenmeden sahaya cikmiyorlar. Adamlarin bilgiside bir yere kadar. Bolumleri degisince bilgileri kisitlaniyor. Birde resimdeki trafoyu sectim 3faze icin 3 adet
 

Ekli dosyalar

  • Capture.PNG
    Capture.PNG
    133.1 KB · Görüntüleme: 27
150 /5 akim trafosunu baglattigimda sorunum cozuluyor mu ? Kendim baglayacagim malesef bunu benim ogrenip iscilerime ogretmem gerekiyor.
@fahri yetiş beyinde dediği gibi bu işlem için kw artırımı yapmanız gerekmektedir ve bu bağlantıları bu işten anlayan biri yapmalı akım trafosunun bağlantıları gevşek olursa bile yangın çıkarabilirsiniz!Bu işler ustalık isteyen işler bazılarının düşündüğü kadar basit değil!Unutmayın elektrik işinde yapılacak bir hata hem bağlantıyı yapanın hemde kullanan başka insanların hayatını ve malını tehlikeye atar lütfen bilginiz yoksa bir usta çağırıp yaptırınız!
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,917
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst