Akenerji'de rekor bedelli sermaye artırımı.

genç arkadaş

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
8 Mar 2007
Mesajlar
3,573
Puanları
106
Akenerji'de rekor bedelli sermaye artırımı

Akenerji'nin 65.34 milyon lira olan sermayesinin rekor bir artışla 375.8 milyon liraya yükseltecek bedelli artırım işleminde düğmeye basıldı. Akenerji'de 28 Aralık'ta alınan 310 milyon 474 bin liralık sermaye artırım kararının ardından şirket ortaklarından Akkök Sanayi Yatırım ve Geliştirme, Akarsu Enerji Yatırımları ve CEZ rüçhan haklarını kullanarak, sermaye taahhütlerini sermaye avansı olarak ödediler. Böylece, Akenerji'nin rekor sermaye artırımının ana ortakların payına düşen 219 milyon 750 bin liralık bölümü tamamlandı.
Sermaye artırımının tamamlanması için kalan 90 milyon 724 bin liralık paylar ise nakden ve defaten ödenmek üzere, nominal bedellerinden az olmamak kaydıyla İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) oluşacak fiyatla 5 iş günü süreyle halka arz edilecek.

Ortaklar ödemeyi yaptı

Akenerji'den Kamuyu Aydınlama Platformu'na yapılan açıklamaya göre, Akkök Sanayi Yatırım ve Geliştirme 56.28 milyon lira, Akarsu Enerji Yatırımları 47.29 milyon lira, CEZ ise 116 milyon lira sermaye avansı ödedi. Açıklamada, Akkök Sanayi Yatırım ve Geliştirme tarafından ödenen sermaye avansı tutarının, Akenerji'nin bu şirketten kullanmış olduğu 10 milyon dolar ve 68.4 milyon dolarlık grup içi kredilerin 56.28 milyon lirasına tekabül eden kısmının kapatılarak, bu tutarın sermaye taahhüdü avansı olarak muhasebeleştirilerek ödendiği ifade edildi. Akkök Sanayi Yatırım ve Geliştirme ile Akarsu Enerji Yatırımları'nın bakiye sermaye taahhüdünün ise bu şirketlerin daha önce ödemiş olduğu sermaye avansı tutarlarından karşılanacağı belirtildi.
Akkök Şirketler Grubu, Elektrik Dağıtım Özelleştirme İhalesi'nin Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) için açtığı ihaleyi birlikte kazandığı Çek firma Cez ile işbirliğini ortaklığa taşımıştı. CEZ, Akenerji'nin yüzde 37,36'sını temsil eden hisseyi Mayıs 2009'da devralmıştı.

Alıntıdır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst