akım trafosu

Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
gerilim trafosu ise sadece topraklanmalıdır değil mi ?
 
Ekli kaynaktan yararlanabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • H.Büyükdora ölçü trafoları.rar
    4.5 MB · Görüntüleme: 36
Akım trafosu, panoda enerjı hattına (bara veya kabloya bağlı ama,( ampermetre, sayaç, RGK gibi)sekonderinde yük yoksa kısa devre edilmelidir. Yüke baglandıgında ise, bir ucu mutlaka topraklanmalıdır.
 
akım trafolarının bir s2 ucu topraklanmalı,gerilim trafolarının polarite olmayan ucu topraklanmalı.
 
akım trafosunun skonder taraf uçları kısadevre edilmezse uçlarda gerilim seviyesi artacağından akım trafosu zarar görerek izalasyon seviyesi bozulması olur yüksek oranlı veya yağlı tip akım trafosuysa patlayıp kendine ve etrafa zarar verecektir polarite olmayan s2 uçlarıda topraklanmalıdır
 
Akım trafolarının sekonder uçları mutlaka topraklanması gerekmektedir. Bunun nedeni primer sargı ile sekonder sargı arasında oluşabilecek olası bir kısa devre durumunda primer sargısındaki yüksek gerilimin sekonder devresinde toprak üzerinden kendini tamamlamasıdır. Eğer trafonun sekonder ucu topraklanmazsa, primer ve sekonder sargıları arasındaki kısa devrede primerdeki yüksek gerilim sekonder devresine bağlı olan tüm cihazları ve ölçü aletlerine zarar verir.
http://www.elektrikport.com/teknik-kutuphane/akim-transformatorleri-nasil-calisir/11837#ad-image-0
 
X5 sayaca bağladıgımız akım trafosu ile Reaktif röle için bağladığımızın da uçları kısa devre edilmeli mi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…