Akıllı Sigortayla Ay'a Seyahat

musluk suyu iyi bi iletken değil. bunun yanında iyi bi yalıtkan da değil. bunu kısa yoldan kavramak için şu deneyi yapabilirsiniz:

bir litrelik yalıtkan bi sürahiye musluk suyu doldurup içine ucu açık faz kablosunu daldırın. multimetreyi AC gerilim moduna ayarlayın ve proplardan birini suya diğerini de nötüre dokundurun. multimetrede okunan gerilim suyun direnci hakkında iyi bi fikir verecektir.

Sn. @kocamanusta tabi ki aklımızdaki çoğu soru yanıtsız bırakılıyor yine de suyun iletkenliği gözden kaçmış gibi (son paragrafiniza dayanarak), buradaki su da yani kazandaki, diğerleri gifi saf sudur mu dusunecegiz. Farklı bi alameti farikası varsa bilmek isterim cogumuz gibi. Zira gerek ülkemizde gerek bizden daha gerideki ülkelerde kar kullanımı ya zayıf veya ilk sorunda bunu bypas edelim diyen elektrikciler sayesinde, yüzlerce binlerce can kurtaracak buluştur. Hatta ödül bile vermek gerek. Belki de önceki iddiam gibi paralel evrenle irtibat yapılmışsa ödül ve tesvik boyutu degisir 😀

sayın @by lent, sadece çok yönlü, çok ihtimalli düşünmeye çalışıyorum. asla suyun iletkenliğini göz ardı etmiyorum.

şöyle bi açıklaması olabilir mi acaba?

aparat üzerindeki spiral (saylangoz) kanalla girdap oluşturuluyor.
böylelikle akışta küçük hava boşlukları meydana getiriliyor.
dolayısıyla da boşluklar doğal bi yalıtıma neden oluyor.

musluk suyu iyi bi iletken değil. bunun yanında iyi bi yalıtkan da değil. bunu kısa yoldan kavramak için şu deneyi yapabilirsiniz:

bir litrelik yalıtkan bi sürahiye musluk suyu doldurup içine ucu açık faz kablosunu daldırın. multimetreyi AC gerilim moduna ayarlayın ve proplardan birini suya diğerini de nötüre dokundurun. multimetrede okunan gerilim suyun direnci hakkında iyi bi fikir verecektir.

sayın @by lent, sadece çok yönlü, çok ihtimalli düşünmeye çalışıyorum. asla suyun iletkenliğini göz ardı etmiyorum.

şöyle bi açıklaması olabilir mi acaba?

aparat üzerindeki spiral (saylangoz) kanalla girdap oluşturuluyor.
böylelikle akışta küçük hava boşlukları meydana getiriliyor.
dolayısıyla da boşluklar doğal bi yalıtıma neden oluyor.
Tam bilmesem de bu boşluk kabarcık yapısı düşüncene katılmıyorum. Bahsettiğin gibi olması için ufak delikler olmadı gerekir, buradan giren hava akışının vakumuyla ancak kabarcık baloncuk yapabilir. Ornek musluk perlatörü, eski benzinli araç karbüratörü.

Oysa kazan termısifon gelen su sifon etkisi veya yer çekimiyle dışarı çıkar.

Bu bilmeceyi çözemeden ölürsem gözlerim açık giderim.

Aklima şu da geliyor ki daha az masraflı çözüm getirir, ilk konudaki çizimini göz önüne getir lütfen ... P. Evren veya ay yerine topraklamayı okyanus ötesine (Amerika kıtası) yapsak çarpılma minimum seviyede kalır hayatta kalma şansımız artar. Düşüncem yanlış mıdır?🤔🙄😀

''yapay zekayı'' da düşünce klubümüze davet ettim. sorularımı sordum. muhterem -mealen- der ki:

aparat üzerindeki sipiral yapıda su kesiti düşürülüp çıkış yolu uzatıldığı için suyun direnci artıyor yani iletkenlik azalıyor. dolayısıyla aparat girişindeki gerilim seviyesi ile çıkışta düşüyor.

sizin de aklınıza ohm kanunu, gerilim düşümü ve kablo kesit hesabı geldi mi?

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,234
Son üye
Osman Dere

Yeni konular

Geri