Ahşap ev tesisatı hakkında

Priapos

Üye
Katılım
2 Şub 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
42
Merhaba, Şilede ahşap bir ev yaptık ve basit bir elektrik tesisatı yapacağız. Yazlık olarak kullanılacak ufak bir buzdolabı, ufak bir tv ve aydınlatma olacak. adres şile biraz sıcak ve ahşap olduğundan kullanılacak kablo olarak boru içerisinde tek damar NYA - TTR - Antigron olarak hangi kabloları tercih etmek daha mantıklıdır.
Kablolar halogen free olacak uzun süreli sıcak soğuk nem olayı biraz kafamı kurcalıyor.
 
Kaçak akım koruma şalteri 25A 30mA olarak kullanılacaktır. Kullanılacak sigortalar: aydınlatma B tipi 6A , prizler C tipi 10A
TTR neden olmaz ?
 
çirkin görüntü olmayacaksa antigronu doğrudan sıvaüstü olarak çekebilirsiniz. tesisat boru içinden çekilecekse halojen free nya uygundur. bu arada iyi bir para verip düzgün bir elektrikçiye yaptırabilirsiniz bu işi.
 
görüntü önemli ahşep evi kendimiz yaptık diyebilirim. Boru yerine ahşap desenli kablo kanalı kullanabilirim.

Tesisatı kendim yapmayı düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Mesajlar
971,018
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri
Üst