AG PARAFADR SİGORTA SEÇİMİ

İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
1 - Ömrü biten parafudurun kartuşu değiştirilirken veya bakımı yapılırken ana kesiciyi açmaya gerek kalmadan, parafudurun koruma kesicisi açılır, bu sayede enerji sürekliliği bozulmamış olur ve bakımıgüvenli bir şekilde yapılabilir.
2 - Parafudur servis ömrünü yitirdiğinde içerisindeki metaloksit varistörler sürekli kısa devre vererek ana kesiciyi açtıracaktır, enerji sürekliliği bozulacaktır. Fakat koruma kesici kullanılırsa parafudurun kısa devre görmesi durumunda koruma kesicisi parafuduru devreden ayıracak ve parafudurun alarm kontağı ile size bilgi verecektir.
3 - En önemlisi; nötr kopması, faz karışması veya parafudur üzerinden aşırı yıldırım akımı geçmesi (ör: 40kA'lık parafudurdan 80kA geçmesi) gibi durumlarda parafudurun maruz kalacağı aşırı kısa devrelere karşı parafuduru korumak için koruma kesicisi kullanılır. Böylece hem panonuzdaki yangın riskini ortadan kaldıracak hem de parafuduru bu etkilere karşı koruyacaktır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…