AG Dağıtım panosundan sora tekrar pano koyayımmı ?

Ambitious

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
190
Puanları
1
Arkadaşlar . AG dağıtım panomuz var ve boş TMŞ lerimiz var . Bu panodan 100mt uzağa 3 büyük makina kuracağız. Acaba bu AG panosundan tek hatla 100 mt uzağa bir pano daha yapıp oradanmı makinalara dağıtım yapayım yoksa mevcut AG panosundan tek tek kablomu çekeyim ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Makinaların hemen yanıbaşında tali bir pano yapsan ve devre kesici / koruma elemanlarını burada montajlasan daha iyi olur...
 
Ekonomi, işçiliği ve en önemlisi elektriki güvenliği öne planda tutarak, bir karar verebilirsiniz. Makinelere yakın başka bir pano emniyetli olur, diğer ayrıntı makinelerin güçleri ve çalışma zamanları aynımı, farklımı, çekilecek akım kablo kesitini etkileyeceğinden dolayı bu ayrıntılara göre bir karar vereceksiniz, her halükarda bu mesafeye kablo kanalı döşenecek...
 
Kontrol ve güvenlik için en güzeli makinaların yakınına imkanınız varsa bir pano daha uygun olur üstelik 100 mt mesafe var kesitiniz malum makina sayısına ve ilerde makina eklenebilecek bir durum söz konusuysa bunla beraber maliyet farkında büyük bir uçurum olup olmayacağınıda hesaplayabilirsiniz bence koymalısınız. kolay gelsin..
 
bu işin usulü pano koymanı gerektirir.
emniyet esastır.
 
Karar verilmiştir . Makinaların yanına bir pano daha yapacağım . Bu makinalarla alakalı olarak ikinci bir soru , kesintisiz üretim için 1000 kva lık bir ups + jen sisteminin hesabı ( sıfır geçiş olarak tanımlanıyor ) transfer panosu vs nasıl yapılır . Bulunduğum şehirde bunu gerçekleştirebilecek bir firmanın olmadıpını söyluyorlar ..Birde işletmenin içine korna veya lamba gibi bir uyarıcı takıp şebekenin flicker yaptığını anlamak istiyorum . UPS 1 sn bile devreye girip çıktığında biip diye bir ses duysam harika olur heralde . Onu nasıl yaparım . Konuyla alakalı son sorum ikinci el jeneratör önerrimisiniz ? olmassa neden olmas nedenleriyle yazarsanız memnun olurum . Teşekkürler .
 
Son düzenleme:
ikinci el temiz araba nasıl mahsursuzsa jeneraröründe bu şeklinin bir masuru olmaz.
 
Artık türkiyenin her şehrinde bu transfer panoları yapılaibliyor buunduğunuz şehri yazarsanız size firma hakkında yardımcı olabilirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,200
Mesajlar
915,785
Kullanıcılar
449,983
Son üye
ardaxsm

Yeni konular

Geri
Üst