Af çıkarsa üniversiteyi bitirebilirmiyim ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 1N4008
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

1N4008

Üye
S.a arkadaşlar mağlum bugünlerde bir üniversiteler için af konusu gündem de. bende zamanında 2013 yılında MYO elektronik teknolojisi ne başladım ama bazı özel sebeplerden ötürü bırakmak zorunda kaldım. aslında içimde uhde kaldı yalan yok hani bu yaştan sonra kamuya giremeyiz belki ama teknokent telekom gibi bazı kurumlar tahsile bakıyor . yaş oldu 36 sizce bu yaştan sonra üniversteye dönmek nasıl olur bitirebilirmiyiz ?? transkriptim elimde kaldığımız yerden devam edersek güzel olur . bundan -3 -4 sene evvel gene bir seçim arefesi af çıkmıştı bir bayan demişti ki git başvur müracat et üniversitedeki hocalar af la gelenlere yardımcı oluyor hani bir an önce bitirsin gitsin diye kolaylık gösteriyorlar demişti. sizce nasıl olur keşke o zaman müracat etseydim şimdiye tekniker olmuştum. benzer durumda olanlar var mı acaba ?? bu arada 2. öğretim okurum dedim ama onuda kaldırmışlar...

Ben 1999 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesine kayıt yaptırmıştım. Amaç okumak değil mesleki tecrübe kazanmak için askerliği ertelemekti. 4 yıllık tecil süresi dolunca 2003 yılında askere gittim ve kayıt yeniletmediğim için okul ile ilişkim kesildi. 2010 yılında af kapsamında yeniden başvurdum. 2012 yılında tekrar kabul edildim. Zorlu bir süreç oldu ama 2020 yılında lisans diplomamı aldım.

Af ile hocaların kayırması ile alınan diplomadan hayır gelmez. Boşuna masraf edersin.
Bilgisi olan biri affı beklemeden yeni sınava girer bitirirdi.
Ben farklı bir dalda girmiştim dersler zor gelince bıraktım. :)

Ben 1999 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesine kayıt yaptırmıştım. Amaç okumak değil mesleki tecrübe kazanmak için askerliği ertelemekti. 4 yıllık tecil süresi dolunca 2003 yılında askere gittim ve kayıt yeniletmediğim için okul ile ilişkim kesildi. 2010 yılında af kapsamında yeniden başvurdum. 2012 yılında tekrar kabul edildim. Zorlu bir süreç oldu ama 2020 yılında lisans diplomamı aldım.
valla bende bilemedim usta nasıl yapsak şuda olur kayıt yaptırırsın açık öğretim de bir yer yazar okursun diyen de oldu.

Bende merakla afı beklemekteyim. Meslek lisesi çıkışlıyım. 2019 yılında Marmara Üniversitesi Elektronik Teknolojisi (ikinci öğretim) kazandım. İlk yılı başarıyla tamamladım ve 2. yıl hem pandemi, hem ekonomik problemlerden dolayı bırakmak zorunda kaldım. İş hayatına giriş yaptım ve 7 yıldır hem elektrik hem elektronik alanda faaliyet gösteriyorum. Bahsettiğiniz gibi bazı kuruluşla diploma istiyorlar. İş icabı ile THY Teknik ile görüşmelerde iş teklifi gelmişti fakat diplomadan dolayı değerlendirilemiyordum. Bende artık diploma almamın şartların şu an okumak için yeterli olduğunu düşünerek tekrardan YKS'ye girdim o sırada araştırdım ki gündemde öğrenci affı durumu var. Af meclisten geçerse 1 yıl sonra diplomam elimde. Gelmezse de sınav sonucuna bağlı olarak 2 yıl sonra diplomayı almayı hedefliyorum. Yaşım 27. Öğrenmenin, okumanın, araştırmanın yaşı olmayacağını düşünüyorum. Eğer okuldan keyif alırsam belki de mühendisliğe geçme fikride aklımı kurcalamıyor değil.

Bende merakla afı beklemekteyim. Meslek lisesi çıkışlıyım. 2019 yılında Marmara Üniversitesi Elektronik Teknolojisi (ikinci öğretim) kazandım. İlk yılı başarıyla tamamladım ve 2. yıl hem pandemi, hem ekonomik problemlerden dolayı bırakmak zorunda kaldım. İş hayatına giriş yaptım ve 7 yıldır hem elektrik hem elektronik alanda faaliyet gösteriyorum. Bahsettiğiniz gibi bazı kuruluşla diploma istiyorlar. İş icabı ile THY Teknik ile görüşmelerde iş teklifi gelmişti fakat diplomadan dolayı değerlendirilemiyordum. Bende artık diploma almamın şartların şu an okumak için yeterli olduğunu düşünerek tekrardan YKS'ye girdim o sırada araştırdım ki gündemde öğrenci affı durumu var. Af meclisten geçerse 1 yıl sonra diplomam elimde. Gelmezse de sınav sonucuna bağlı olarak 2 yıl sonra diplomayı almayı hedefliyorum. Yaşım 27. Öğrenmenin, okumanın, araştırmanın yaşı olmayacağını düşünüyorum. Eğer okuldan keyif alırsam belki de mühendisliğe geçme fikride aklımı kurcalamıyor değil.
maşallah çok güzel .. bende toplamda 3 sene gittim 1 senede mezun olsak çok güzel olur ama bilmiyorum sadece matematik 2 den devamsızlıkta kaldım diğerlerinden sadece dersten kaldım.

maşallah çok güzel .. bende toplamda 3 sene gittim 1 senede mezun olsak çok güzel olur ama bilmiyorum sadece matematik 2 den devamsızlıkta kaldım diğerlerinden sadece dersten kaldım.
Şu an daha bilinçli bir şekilde devam edeceğimiz için başarıyı da ardında getireceğine inanıyorum.

cümleten gözümüz aydın af başvurum onaylanmış kabul edilmiş inşallah bu sene başlıyacam okula...

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,232
Son üye
Jake8Kay

Yeni konular

Geri