Adaptör hakkında bilği , fikir önerisi . Teşekkürler .

Benim de normal olduğumu düşünmeyin haa :D
Askerde havan taburunda telsizci idim. Dolayısı ile ileri gözetleyici olarak görev yapardım.
Gerek tüfek atışlarında gerekse tatbikatlarda, yüksek patlama seslerine maruz kaldım. Hatta bir tatbikatta 50 metre uzağımda bomba, bir başka tatbikatta ise 100m uzağımda havan mermisi patlamıştı. İleri gözetleyici olduğum için de daima komutanların yakınlarında yere yatmış olarak bulunurdum. Tatbikatta hedefi bir türlü tutturamamış havavancılar seri atışa geçmişlerdi. (Hedef vuruluncaya kadar) Mermi 100m uzakta patlayınca komutan hiç istifini bozmadan...
''BUNLAR HEDEFİ VURAMADILAR, GALİBA BİZİ VURACAKLAR'' demişti :D
Askerden geldikten 2 yıl kadar sonra mütekamil bir hastanede kulaklarımı ölçtürmüştüm. O yılda 4kHz te 3 db kaybım bulunuyordu. Son olarak 4-5 sene kadar önce ölçtürdüğümde ise 4kHzte 9db diğer frekanslarda ise 6db kadar kaybım olmuştu.
6db lik kayıp tıp'da yaşıma göre normal olup, 4kHz teki 3db lik kayıp ise zaten başıma gelen askerlik anıları ile doğrulanmış idi.
Şu aralar genel duyma kaybımın 10-12db civarlarında olduğunu düşünüyorum.

Bende Kıbrısta ne görev varsa yaptım .
Havan ileri gözetleyici , atış idare , barut hakkı derdik barut nemlenmiş önümüze düştü bereket versin gerçek mermi değildi .
Topcu hesaplama daire ( yuvarlak ) büyük ( şimdi isimi unuttum ) bulmuştum .
Aşırtma atış kaydırma çatala atma vs gibi .
Her gidi günler . ( Özlem ) .

Kolay gelsin , Sağlıcakla...
 
ben her halde askerlerin yüz karasıydım, herkes teskere alırken ben kovuldum. gerçi kobra bölüğündeyken atış birincisi/ keskin nişancıydım ama kurum değiştirdikten sonra istanbul'a gelmemi bile yasakladılar. :) görev yerimi sormayın sakın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,462
Mesajlar
917,749
Kullanıcılar
450,402
Son üye
FurkanYAPC

Yeni konular

Geri
Üst