A'dan web sitesi yapmak

kudretuzuner

Paylaşımcı üye
Katılım
28 Tem 2009
Mesajlar
912
Puanları
131
Merhaba,
Arkadaşlar A'dan web sitesi yapmak ve yayınlamak üzere yola çıktım.Geçmiş senelerden oldukça kaynak var.Arasıra da bakardım ama hiç mi hiç ilgimi çekmemişti.Şimdi niyetine girdim bu işi öğreneceğim.Profesyonel olarak mı?HAYIR ama nasıl çalıştığını bilmem gerekiyor.HTML4,CSS,Javasript,ASP.Net hakkında da kitaplarım var.PHP hakkında da aşağıdaki linkten istifade etmeye çalışıyorum.Web sitesi için bir alan adı bir de hosting gerekli onu da biliyorum.Doruk netten bir alan adı bir de ucuzundan hosting aldım(1 yıllık)PC'de MS office 2010 var(lisanslı) XAMPP yüklü,microsoft expressin web4 yüklü,Gnu Emacs yüklü.Benim birkaç sorum olacak.Kafam karıştı ve nereden başlayacağımı kestiremiyorum.HTML ile başlayacağım ama sitemde klasik "MERHABA DÜNYA"yayınlamak istiyorum.Sanal olarak yapıyorum ama ben doruk net panelinden girip gerçek manada yayınlamak istiyorum.Ayrıca da bana sıra ile yapmam gereken ve de takip etmem gereken yolu gösterir misiniz?Bu arada PHP de ağırlık vermek istiyorum denemelerde bayağı sevdim.Teşekkür ederim.
 
sn. [MENTION=99379]kudretuzuner[/MENTION]

bilgisayarınızda çalışmak için sadece windows için wamp, macos için mamp server kurulu olması yeterli.

domain ve hosting bağlantısı için dns yönlendirmesi yapmanız gerekli.
boş zamanlarımda size yardımcı olabilirim. skype adresim kontrolkalemi.com
 
Yeni baslayan bırı olarak Direk ortadan baslamıssın :) Asp.net Php ögrenmeye kalkmadan once Web sistelerının çalısma mantıgını anlaman gerekır.. Sanırım Web sitelerınden Database Yordamlarını kullanmak ıstıyorsun ve bıraz Mesakatlı iştir o yüzden en basittinden baslamanı onerırım baslangıc asamasında..
Web page maker ile siteni sayfalarını olustur..
sonra Firezalla gibi Ftp programlarıyla Yapmıs oldugun sıteyi Upload et...
En basıttınden ben fazla vaktımı almayan bır calısma yapmısdım Web page maker da örn ;Anasayfa
 
www.unigui.com sitesini incelemenizi öneririm. Delphi ile beraber kullanılmaktadır. Çok kompleks web sitelerini bunun içinde database raporlama vs gibi bir çok işi rahatlıkla yapabilirsiniz.
 
Öncelikle php ve asp sizin sonraki aşamanız olması gerekmekte. sizin şu anda frontpage veya bildiğiniz word ile web sayfası hazırlayıp onlara linkler vererek birbirine bağlamanız lazım. daha sonra da bunları web sitesine ftp ile yükler iken arkadaşın bahsettiği programlardan birini kullanabilirsiniz fakat burada dikkat etmeniz gereken anasayfanızın adını index.html yapmanız gerektiğidir. yoksa anasayfanız çalışmazz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst