Adamlar ne şartlarda kablo üretiyor

Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Helal olsun adamlara.
Böyle azimle yoklukla çalışan, kıymet bilen insanlara her türlü kolaylığı sağlamak lazım.
@Mustafa KABADAYI ustam, yüce yaratıcı kimseyi açlıkla terbiye etmesin, bizim analarımız babalarımız yoklukla kavrulmuşlar. bizim zamanım da çok farklı değildi ama, bizler sadece günümüz teknolojisi yoktu. gaz lambasında ben de ders çalıştım. denizde çalışırken küflenmiş ekmek yedim, içinde kurbağaların yüzdüğü içtim. ekmek parası için denizde çalışırken lisede ikmal sınavını radyoda öğrendiğimde bodruma dönmem için 3 gün gerekirdi, tabii bende sınava giremez otomatik sınıfta kalırdım. şimdiki gençlik ne diyeyim soru sormayı bile bilmiyor.
 
Bir bana iptidai şartlar gibi gelmedi galiba?

Asıl işi yapan makine zaten elektrik panosuna sahip ortalama bir makine. Geri kalan bakır rulolarını hazırlama, hammadde hazırlama, sarma v.s işleri sadece el ile yapılıyor ki biraz çaba ve masraf ile bunlarda otomatiğe bağlanır.

Hatta az buçuk otomasyon bilgisine sahip biri iş başına geçse o atölye düzgün bir üretim hattı bile kurar zira temel altyapı mevcut.

Aslında beni hayrete düşüren şey bir kaç ufak tefek dokunuşla daha düzgün bir hat kurabilecek iken bu şekilde devam etmek. Ya bu teknolojiyi veren bu kadarını verip size bu yeter dedi ve işi yapanlarda bu konuların nasıl yürüdüğünden bi haber ezbere yapıyor yada bu şekilde çalışmak daha az maliyetli geliyor..??
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst