ACABA HARMONİK ETKİSİMİ...

Tamamen daha önceden yaşadığım sorunlardan yaşadığım olaylara bağlı olarak yorum yapıyorum.

Sürücülerin fazla olduğu işletmelerde harmonik oranı artıyor ve bu daha çok elektronik cihazların ve ve kompanzasyonlarının sık bozulmasına neden olur, fakat sizin probleminizin harmonik değil parazit kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Yaşadığım sorunlar çoğunlukla ay türden. Sorunlu makinanızda Sürücü motor arası kabloların blendajlı olup olmadığını ve blendajlarının tek taraflı(Pano tarafından) topraklandığını chek edermisiniz ayrıca 2. önemli bir nokta daha enerji kabloları ile analog veri taşıyan encoder kabloları dahil birbirindan ayrı olmalı, Ya ayrı kanallardan gitmeli yada aralarında topraklanmış metal seperatör olmalı.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
bu hafta sonu, makınada çalısma yaptım.
1. Makına pano topraklama barası, ana AG panoda, nötr barasına baglıydı, onu TOPRAKLAMA barasına aktardım.
2. PLC 220 Volt beslemesini, UPS üzerınden verdım.
3. PLC girişindekı EMI filtre cıkıs kabloları baglantı noktasına, makaron geçirilmiş, ama makaronlar ısıdan renk değiştirme gibi bir kavrulma renk değişimi vardı, elle dokundugumda kablolar elıme geldı, sankı öylesıne tutuyorlardı. Soguk lehım yapılmış.Soket takdım. Belki, en önemli etken buydu.
Sorunum uzun zaman içinde tekrar etmezse, düzelirse bu etkenlerden birisi nedenıyle düzelir belki. Hangı nedenle olursa olsun, yaptıklarımız, yapılması gerekenlerdi diye düşünüyorum.
Ayrıca şunu sorabilirmiyim, encodrlar 5 volt ıle beslenıyor, mesafe de ortalama 40 metre kadar var, ve kablolarçelık psrıal içine alınmı. Besleme gerilimini yükseletmek gerekirmi. Encodrlar, dırekt olarak, slave calısan sürücüye giriyor.

Yardımcı olmak için fikirkerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim..
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst