AC to DC tristörlü tam dalga doğrultucu tasarımı için yardıma ihtiyacım var

Katılım
24 Tem 2014
Mesajlar
75
Puanları
1
merhabalar,
Bir konu hakkında değerli görüşlerinize ihtiyacım var.Çift kaynak beslemeli bir DC motor kontrol kartı üzerinde çalışıyorum. biri 28V bir AC kaynak ve diğeri ise 24VDC bir Akü. Devreyi akü ile normal besleyebiliyorum. aynı işlemi bu 28VAC kaynak ile de yapmak istiyorum. Bu AC kaynağı direk doğrultunca ve kapasitör koyunca gerilim malumunuz 40V seviyelerine çıkıyor. Ben bunu 25-27V DC ye çevirmek istiyorum. Çünkü bununla hem röle çektiricem hem motor sürücem ve hem de aküyü şarj edicem.Bir bir LM serisi regülatör aracılığıyla da pic i besliycem.

28VAC yi önce DC ye çevirip sonra DC-DC cevrimi yapmak boşuna masraf ve enerji kaybı demek(bence).Bu sebeple de normal kontrolsüz bir doğrultucu devre yerine tristörlü bir kontrollü devre kullanayım dedim.Bu şekilde fazladan dönüşüm kayıplarından da kurtulmuş olurum diye düşünüyorum.
Normalde direk kontrolsüzde bir köprü diyot ve bi iki kapasitör işlem için yeterli olurken bu tristörlüde ise iğne palsi verecek bir kısım da var .Bunu ne ile sağlayabilrim acaba ?
Bir iki örnek şema var. Direk tristöre AC kaynaktan gelen gerilim bir tür gerilim bölücü devre ile verilmiş. Bu yeteli olur mu ?(şema olduğu için gerçekte çok daha fazla eleman ve önlem gerekeceğini tahmin ediyorum)Bu tasarımı 24v 15A çekeçek bir sistem için yapmaya çalışıyorum.Bu konuda bana ne tavsiye edersiniz?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,187
Kullanıcılar
449,829
Son üye
mehmetoner

Yeni konular

Geri
Üst