A5 SERVO pozisyon kaçırma problemi

hkn_blt

Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
1,159
Puanları
31
Merhaba makinamızın birinde A5 serisi servo sürücü mevcut. Daha önceleri herhangi bir pozisyon kaçırma olayı yaşamadık. Şuan makinayı ilk açıp referansa alıyoruz normal şekilde çalışıyor aradan 1-2saat geçtikce pozisyonda kaymalar yaşanıyor. Mekanik olarak bağlı olduğu mili falan kontrol ettik bir problem gözükmüyor. Sorunun motordan mı sürücüden mi kaynaklı olduğunu nasıl tespit edebilirim yardımcı olur musunuz ;?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba Panaterm V6 yazılımı ile Command pals (sizin servoya gönderdiğiniz pals değeri) ve Feedback pals (servonun enkoderinden gelen pals) değerlerini izlemelisiniz.

Muhtemelen birisi aradaki bağlantıda parazit kapıyor olmalı bu da uzun vadede adımdan kaçmasına sebep olur.
 
Çözüm olarak ne öenrirsiniz. Parazit kapıyor derken makina yeni bir makina değil ve ortamda değişen birşey yok. Yıllardır kullandığımız makina son zamanlarda bu sorun ortaya çıktı.....
 
Merhaba

Öneride bulunabilmem için önce sorunun dediğim şekilde olup olmadığını tespit etmelisiniz, buna göre önerilerde bulunabilirim.

İyi çalışmalar
 
Tekrardan merhaba. Sürücüye panaterm progrmaı ile bğlandım ve gözlemlediğim şu oldu: Command Pulse kısmına sürekli aynı pulse değerleri geliyor burada sıkıntı yok.Yanlız servo çalışmıyorken durur pozisyonda olsa bile "Encode Pulse Total" kısmında sürekli değer artışı gözlemliyorum.... Sorun burdan kaynaklı olsa gerek parazit alıyor galiba ? Daha önce böyle bir problem yaşamıyorduk. LŞunu belirteyim makina kaynak makinası kaynak cihazlarından parazit alma şansı var galiba. Smps beslemesine izalasyon trafosu takıp deniyeceğim. Sizinde bir öeneriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
 
Merhaba

Encoder pals kısmı aşağı yukarı sürekli oynayabilir, bu sıkılık ayarından kaynaklı normal bir durumdur, sıkılığını arttırarak bu salınımı azaltabilirsiniz ancak değer sürekli artış eğiliminde ise parazit kaptığı anlamına gelmektedir bunun için aşağıdaki bahsettiğim yöntemleri deneyebilirsiniz.

1-Sürücünün giriş besleme tarafına Şebeke parazit filtresi takabilirsiniz
2-Motor ile enkoder kablolarını birbirinden ayırarak deneyebilir misiniz?
3-Kaynak kısmını enerjilendirmeden harakete verebilir misiniz sorun ortadan kalkacak mı?
 
Merhaba kontrol besleme katına izalasyon trafosu bağladım test ediyorum bakalım sonuç ne olacak . Şuan bir sıkıntı yok gibi.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst