Aşırı tozlu ortamda kompanzasyon panosu

Kosinus

Üye
Katılım
26 Ocak 2019
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba değerli üyeler size bir sorum olacaktı , yıllar önce yapılmış ve yerini değiştiremediğimiz bir kompanzasyon panomuz var kum ocağında. Bu pano ortamdaki aşırı tozdan dolayı kontaktörler çok uzun süre gitmeden çalışmaz hale geliyor. Ortam öyle oluyor ki göz gözü görmüyor nefes dahi alınmıyor yazın. Kontaktörlerin içinden bobin kısmından avuç dolusu toz birikmiş oluyor. Siz böyle ortamlarda nasıl bir önlem alıyorsunuz ne yapılabilir sizce ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhaba Isınmadan sıkıntı çıkar mı ? Mekanik kontaktör yerine Solid state role yada elektronik kontaktör nasıl olur kompanzasyon sisteminde ? Toz açısından daha uzun süre dayanmaz mi ?
 
Panoda ısınma sıkıntısı,kondansatörler için çok önemlidir.
 
Kondansatörleri pano dışına alıp kablo deliklerini silikon ile yada köpük ile doldurup tozdan kontaktörleri koruyabilirim. Olası sıcaklık kontaktörleri etkiler mi ? Bakalit yada endüviye sıkıntı yaşatmaz değil mi ?
 
Kontaktör ve koruma cihazları için kritik sıcaklık 40-45 derece üstüdür.Pano çok dar değil ve güneş ışınlarından etkilenmiyorsa,bu cihazlar için sorun olmaz.Kondansatörlerinde,20-25 dereceden fazla ortam sıcaklığı olmayan bir yerde ve klemensleri emniyete alındığı sürece,onlar içinde sorun yok demektir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,874
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst