Aşırı akım rölesi çalışma prensibi nedir?

badyyum

Üye
Katılım
21 Kas 2013
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
26
Aşırı akım rölesi çalışma prensibi nedir?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Aşırı akım rölesi şebekeden çekilen akım set edilen değeri aştığında belli bir zaman gecikmesi veya ani açma yaparak çalışır. Bu röle iki faz ve üç faz kısa devrelerinde de çalışır. İki faz kısa devresinde toprak rölesi çalışmaz.
 
Fazdan ve nötrden geçen akımlar karşılaştırılır. Aradaki fark, cihazın değerini ( Hayat kurtarma için 30mA, yangın koruma için 300mA) aştığında koruma için enerjiyi keser.

- - - Updated - - -

Arada fark olması devrede bir yerde kaçak olduğunu gösterir.
 

bahsettiğiniz kaçak akım rölesidir aşırı akım koruma rölesi değildir.
 
Hangi aşırı akım rölesinden bahsediyorsunuz? Sekonder aşırı akım rölesi? termik aşırı akım rölesi? termik-manyetik aşırı akım rölesi?
Sitede hepsiyle ilgili bilgi mevcuttur.

Sağ üstte cofaso7 reklamının altında arama kutusuna aramak istediğiniz konuyla ilgili kelimeleri yazarsanız bununla ilgili sayfaların hepsini görürsünüz benim size vereceğim birkaç linkten çok çok daha fazlasına ulaşmış olursunuz.
 
Son düzenleme:
Bana hepsinden link atarmısın.
 
Sayın osiloskinin cevabı doğru diye biliyorum...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…