8adet slave s7200 ve masters7300

ruin

Üye
Katılım
16 Eyl 2008
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
herkese selam
Bir proje yapcam ama bir konuda tereddütüm var. 8 adet slave s7200 ve kendi OPsi (8adet)  olan ünitelerin s7200 lerini em277 ile profibu üzerinden bir master s7300 e baglayıp herbir ünitenin I/O larını S7300 ün içinde işlemek istiyorum.Yani s7200 leri sadece sahadaki dağınık I/O kartı gibi kullanacam.yanlız bu s7200 lerin Operatör panelleri(MP370) mpi hattına bağlayıp herbir OP kendi unitesini kontrol edecek şekilde,s7300 içinde tagları ona göre yazarsam problem yasarmıyım.Daha doğrusu ne gibi sıkıntı olabilir daha tecrubeli arkadasların fikrine ihtiyacım var
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sisteme ait tasarladığın ağ yapısını görebilirsem daha kesin konuşabiliriz. Ama anlattıklarından anladığım kadarı ile mantalitede eksiklik yok, problem çıkmaz. En azından fiziksel bir darboğaz yok ortada. S7-200 ler I/O olarak kullanılacaksa ET200M veya L kullanmayı da deneyebilirsin.
 
ceyhan hocam
yapmak istediğim plc leri profibus a,panelleri mpi hattına bağlayıp tüm dataları bir masterda(s7300) toplayıp ve işlemek,her OP kendi plc sini yani kendi ünitesini kontrol edebilecek şekilde tasarlamak.Bunu yapmak istememin amacı Bakım personelinin tüm üniteleri tek bir plc den online olarak izleyebilmesi.
 
Adresleri karıştırmadığın sürece bir sıkıntı çıkacağnı düşünmüyorum.
 
Her bir ünitenin kendi S7-200 CPUsu olduğuna göre ve bunlar bir Profibus hattına bağlı olduğuna göre merkezi bir CPU' da sitemi kontrol etmek gerçekten gerekli mi? Zira bu CPU' nun başına bir şey gelince sekiz ünüten de duracaktır. Profibus hattından S7-200 lere bakım personeli yine tek bir noktadan bağlanabilir. Tabii bu her CPUya tek tek olacaktır. Ancak daha güvenlidir.
 
CeyhanII, Benzer sistemi bir otomotiv fabrikasındna gördüm, çalışılan alana göre değişiyor ama max 8-10 fistürü guruplanıyor ve bu gruba 1 adet s7400 plc kumanda ediyor. et 200 lerlede dağınınk I/O yapılmış, profibus üzerinden.

Ruin, bence slave plc kulanmak yerine et200 kullanmalısın oplerinide profibus üzerinden plc ile haberleştirbilirsin. çünkü S7200+em277 lerin sana belli bir maliyeti olacaktır böylelikle maliyetini aşağıya çekersin.
 
ceyhanII, sistemde sıralı hareketler var ve herbir slave masterdan diğer unıtelerle ilgili alması gereken interlock ları almadığı sürece process devam etmiyor yani değil merkezi cpu herhangi bir slave cpu ya bişe olsa bile tüm sistem duracak.yani I/O ları mastera almam bişey değiştirmeyecek güvenlik açısından
alg444,bu revize bir proje yani sahada s7200cpu modulleri vs.. var zaten.
 
Ok. O zaman dediğim gibi adreslemelere dikkat ettiğin sürece ufukta başını ağrıtacak bir şey görünmüyor. Kolay gelsin.
 
merhaba ruın, dağınık io sistemi demek kendi başına kontrol yapamayan sistemler değildir, yani demek istediğim şu; et200'de kendi başına proses çalıştıracak şekilde programlanabilir ve s7-200'den daha düşük maliyetli, daha hızlı ve daha kullanışlı olacaktır.
Kolay gelsin.
 
s7 200 profibus uygulaması yaptım ama söyledigin konfigure mesaketli biraz.
Bence tek bir profibus hat yap panelleride ohatta bagla s7-200 yerinede Profibus remote I/O al tak hem s7 200 lere program yazma ve data cakısması olmaz.
bi secenek daha bu panelleri mpi hattına baglarsın illa s7 200 kullancam diyorsan profibus hattına alabilirsin ama s7200 e profibus haberlesmesi icin program yazman gerekir gerekise basit bir demo yollarım size.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,741
Kullanıcılar
449,969
Son üye
kdrtkn

Yeni konular

Geri
Üst