795 mcm iletkeni için direkt seçimi

cer_qan

Üye
Katılım
19 Ocak 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
795 mcm iletkeni için rüzgar yükü ve çekme kuvveti hesapları konusunda bilgisi olan varmı. 795 mcm için direk seçimleri neye göre yapılmalıdır. elimdeki projede p1 Pilonu ve K1 kirişi kullanılmış ama neye göre seçilmiş bilgi yok. Bunun hesapları nasıl yapılır.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
selamlar sayın : Cer qan arkadaşım.Yukarıdaki soru çok bilinmeyenli olmuş sanırım.
Öncelikle bu iletkenler çok yüksek gerilim hatlarında kullanılan tiplerdir.Türkiye de bu iletkeni en fazla 2 kurum kullanmakta diye biliyorum.Bu kurumlar da iletkene göre pilon (direk) seçmeyip ;Direğe gelecek yüklerin toplamı bulunduktan sonra bu kuvvetleri karşılayacak pilonu seçerler.Buradaki faktörler: bizim direğimizin önündeki ve arkasındaki direklerle olan mesafesi,iletkenlerin yerden olan minimum yüksekliği,direğin pozisyonu(bulunduğu fiziki yer),direğin tipi (tipe göre gelen kuvvetler ve yönleri değişir ),direğin çalışacağı coğrafi bölge gibi vs bilgilerdir.
795mcm tabiri de eksik bilgi içermektedir.YG hatlarında kullanılan iletkenler, kuş (genellikle yırtıcı kuş)isimleriyle adlandırılırlar.795 mcm DRAKE ve 795 mcm CONDOR iletkenleri mevcut olup taşıma güçleri ,ağırlıkları ve kesitleri birbirinden farklıdır.
Eğer bu bilgiler bir proje ödevi için gerekliyse bu işi yapan ve işleten kuruma başvurman faydalı olur.slmlr.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst