Katılım
23 Mar 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
29
Merhaba arkadaşlar. Sizlerle Android platformu üzerinde yazdığım 7 Segment Display Hesaplama programından bahsetmek istiyorum.

ezgif-3-1146b9af33.jpg

Bu uygulama ile 7 Segment Display kodlarını kolayca hesaplayabilirsiniz. Ayrıca baskı devre çizimlerinde pin sıralamasından dolayı birçok atlama yapmamıza neden olan pin yapısı için de ufak ama çok önemli bir yöntemi de ikinci versiyon ile birlikte yayınladım. Bazı uygulamalarda da nadiren denk geldiğim bu yöntem Android platformu üzerinde henüz hiç kullanılmamış. Hatta Android platformu üzerinde 7 Segment Display kodlarının dönüşümünü yapabileceğiniz bir diğer alternatif program bile şu anda bulunmamakta. Bu yöntem 7 Segment Display'in pin bağlantılarını değiştirme yöntemidir.

ezgif-3-2d3a6cf90a.jpg

Bizler bir mikrodenetleyici uygulaması yaparken genel olarak Port0'dan Port7'ye doğru bir sıralama yaparız ve bu sıralama baskı devre çizimi sırasında başımızı epeyce ağrıtır. Tabi pin sıralaması değiştirme yöntemi burada devreye girer ve işlerimizi kolaylaştırır. Uygulama içerisinde "AYARLAR" menüsüne giderek buradan hangi Segment'in hangi Port'a bağlı olacağını kolayca ayarlayabilirsiniz. Ayarlarınızı kaydettikten sonra ise kodlarınızın değiştiğini farkedeceksiniz. Çünkü farklı bağlantılar farklı çıkış kodlarının oluşmasına neden olur.

Uygulamanın ilk sürümünde olmayan pin sıralamasının değiştirilmesi ile birlikte başka bir eklemeyi daha gerekli gördüm. Bu ekleme ise sayılar dizisinin otomatik oluşturulduğu bir ekran. Çünkü kullanıcı bu uygulamayı kullanırken sürekli olarak butonlar ile sayıları tek tek oluşturmak zorunda kalıyordu. Ama "KODLAR" ekranında bu işi otomatik olarak yapan bir yöntem daha ekleyerek kullanıcıyı bu sıkıntılı işten kurtarmış olduk. Ayrıca pin sıralaması değiştiğinde bu ekrandaki veriler de otomatik olarak değişiyor.

ezgif-3-e0bea6009c.jpg

Yukarıda da gördüğünüz gibi bu kodlar hem mikroC hem de CCS C(PIC C) ile tam uyumlu olarak ayarlanmıştır. Diğer programlama dillerinde yüksek ihtimalle uyumlu olacaktır. Bu kodları uygulamanıza direkt olarak ekleyip baskı devre çizimlerinizi kolayca yapabilirsiniz. Burada aklınızda bu kodların bilgisayara nasıl aktarılacağı sorusu oluşmuş olabilir. Bunun için de bir şeyler düşündük elbette...

ezgif-3-0b80d27429.jpg

Yukarıda görüldüğü gibi istediğiniz kod metni üzerine basılı tuttuğunuzda kod otomatik olarak kopyalanır ve eğer bu kodu bilgisayarınıza veya bir arkadaşınıza göndermeniz için "PAYLAŞ" butonu belirecektir. Bu yöntem ile de Bluetooth aracılığıyla kodları bilgisayarınıza alabilirsiniz.

Uygulamayı tasarlarken elimden geldiğince tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde ve bunu yaparken de karmaşıklıktan uzak bir yapıya sahip olmasına özen gösterdim. Yine de eksikliklerim olabilir. İkinci versiyon ile gelen bütün bu yenilemeleri tamamen kişilerin tavsiyesi üzerine yaptım. Burada sizden özellikle uygulamayı kullandıktan sonra "Şu da olsa güzel olurdu?", "Benim şöyle bir ihtiyacım var ama bu uygulama bunu karşılamıyor"... vs. şeklinde geri bildirimlerinizi bekliyorum. Ayrıca eğer beğenmiş iseniz de uygulamaya puan vermenizi rica ediyorum. Aşağıda belirttiğim e-mail adresinden bildirimlerinizi bana ulaştırabilirsiniz. Ayrıca yine belirttiğim link üzerinden uygulamamı indirebilirsiniz. Unutmayın her geri bildirim ve verilen her puan ileride yeni uygulamaların(örn.Bluetooth Terminal) yayınlanması için destek demektir. Şimdiden Teşekkürler...

Uygulamamızı İndirmek İçin:
PlayStore: 7 Segment Display Hesaplama

Bize Ulaşmak İçin :
[email protected]
[email protected]
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst