6 yaşındaki çocuğa trafik cezası

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
5ae1be4e66a97c82afd61b50.jpg



Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde yaşayan 6 yaşındaki Kazım Emir Ömeroğlu'na, daha önce hiç gitmediği Eskişehir'den 'trafik cezası ödeme emri' geldi. Başına gelenden habersiz olan küçük Kazım, arabaları çok sevdiğini söyledi


Baba Mehmet Ömeroğlu (35), 6 yaşındaki çocuğu adına gelen trafik cezası ödeme ihbarnamesinde, 2011 yılı Haziran ayına dair, 66 lira trafik cezası borcu bulunduğunu söyledi.

İlk olarak gelen motorlu taşıtlar vergisi ve trafik cezası ödeme ihbarnamesinin ardından yine Eskişehir’den ikinci bir ihbarnamesi geldiğini öne süren Ömeroğlu, "İlk cezayı çocuğum 6 yaşında olduğu için dikkate almamıştım ama ikinci defa olarak trafik cezası geldiğinde korktum" dedi.

Gelen ihbarnamede küçük Kazım’ın kimlik numarası dahil herşeyin doğru olduğunu belirten Ömeroğlu, "Oğlum Kazım Emir, 2006 doğumlu. Bize bu cezalar Eskişehir’den geliyor. 26 plakalı bir araçla işlenmiş bu cezalar. Ne benim, ne de bir tanıdığımın 26 plakalı bir aracı var. Eskişehir’de ne bir akrabamız, ne de dostumuz var. Belki isim benzerliğinden gelmiş olabilir" diye konuştu.

Oğluna gelen ihbarname ile Edremit Vergi Dairesi’ne gittiğini anlatan Ömeroğlu, Eskişehir 2 Eylül Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne durumu izah eden bir faks çekildiğini kaydetti. Eskişehir Vergi Dairesi Müdürlüğü ile telefonda da görüştüğünü bildiren Ömeroğlu, buradan herhangi bir cevap gelmediğini söyledi.

POSTACI ŞAŞKINA DÖNDÜ

Anne Hatice Ömeroğlu (34) da, "Postacı ihbarnameyi getirdiğinde oğlumun ismini söyledi. Oğlum kapıya gelince ve ben de kimliğini gösterince postacı da şaşkına döndü" dedi. Eskişehir’e hiç gitmediklerini belirten anne Ömeroğlu, yanlışlık ya da isim benzerliği olabileceğini, fakat kimlik numarasının da aynı olmasına anlam veremediğini ifade etti.

İKİ KARDEŞ

6 yaşındaki Kazım ise oyuncak arabaları çok sevdiğini, otomobil kullanmayı bilmediğini, oyuncak arabalarıyla oynarken bazen hızlı gittiğini, bazen de arabalarını çarpıştırdığını söyledi. 10 yaşındaki Bilal Ömeroğlu ise kardeşinin oyuncak arabalarla oynarken çok hızlı gittiğini ve sık sık kaza yaptığını, bu yüzden ceza geldiğini belirtti. ağabey Bilal, "Cezalar ödenirse, babamız bize dondurma alamaz" dedi.

Ahmet ERTAN/ EDREMİT,(Balıkesir),(DHA)

Alıntıdır.Kaynak: Posta
 
Yine türkiye de yaşanan trajikomik olaylardan biri..
 
Bu eds sisteminin montajını yapanların kullandıgı araç kendi kendine yakalanmış ve ibb ödemiş cezayı :D

 
Bence, gazetelere çıkacak kadar büyük bir haber değil. İnsan olunduğundan kaynaklanan bir hata. Hatayla insanlar ölüyor. Cezayı yazan polis tckimlik numarasında hata yapmıştır, bir rakam eksik yanlış girmiştir vs.. olabilir.

giderler emniyete başvururlar sorun çözülür.

Güzel ülkemde neden bukadar abartılıyor bu işler anlamış değilim.
 
maalesef boyle durumlar olabılıyor eskışehirde hiç oturmadığım yolumun dahı geçmedığı mahallede oturmuşum telekoma kayıtlı telefonum varmış ustelık 700 tl borcundan dolayı icralık oldum evime icra geldi bilgisayarımı televızyonumu almış gıtmışler ben yoktum evde yediemine teslım etmışler borç karşiliği ödeme yapıp eşyalarımı aldım asıl borçlu şahisi ben buldum icra mahkemesı bana asıl borçluyu bul hacizi kaldıralım dedı bende asıl borçluyu bulup adını adresını baba adı ana adını mahkemeye verdımde paramı oyle alabıldım bu 4 ay surdu herşey oluyor turkiyede apartmana resmı kurumdan bırı gırınce yınemı bişeyler olacak dıye tedırgınım benım adımı taşıyan ad soyad aynı 16 kişi var eskişehirde
 
Heryerde olabilir Türkiye ye mahsus değil tabi ama insan tebessüm ediyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,684
Kullanıcılar
449,953
Son üye
bavenes

Yeni konular

Geri
Üst