5km Görüntü Aktarımı FPV, LoRa

Katılım
9 Eki 2021
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
21
Merhabalar, yapacağım projede Raspberry Pi ile 5km mesafede görüntü aktarımı yapmak istiyorum. Fpv kullanmak kolay fakat 5km kadar görüntü aktarımını yapacağını sanmıyorum açıkcası bunun nedeni de yorumlarda gördüğüm kadarıyla ve önceden başkası tarafından denenmiş olması. Bir de LoRa kullanmak var aklımda fakat bu biraz meşakkatlı bir iş çünkü gelen görüntüyü encode ve decode yapmak gerekiyor ve bununla ilgili pek bir kaynak vs bulamadım açıkcası. Sizlerden ricam hangisini tavsiye edersiniz ? Bu konuda LoRa ile tecrübeniz varsa yardım edebilir misiniz ?
 
Hatırladıgım kadarı ile lora ile görüntü aktarımı pek mümkün degil.Lora genel olarak küçük data paketlerini iletmek için üretilmiş bir ürün.Görüntü transferindeki data yogunlugunu düşününce bana göre uygun gözükmüyor.
 
Aslında loRa bu konuda sağlam diye düşünüyorum diğer rf modüllerine göre
 
Long range fpv diye arattırırsanız var. İddialarına göre 100 km ye kadar menzilli olanları var. Ama ne dereceye kadar güvenilir onu bilmek zor. Alıcıların anteni bile büyük ve yönlendirilmiş anten kullanıyor. Bir de rc menzili de önemli.
 
Teşekkür ediyorum peki hiç Raspberry Pi-LoRa ve gelen görüntüyü text dosyasına çevirme hakkında bir bilginiz var mı bunu yapmak çok güzel olurdu fakat pek kaynak bulamadım.
 
bende pixord marka görüntü sensörü var kameradan gelen veri spi yolunu kullanıyor yani birçok mikro denetleyici ile çalışabilir tampon belleği yeterli gelirse Ama işlemcinin hızı bir yana taşıyıcı olan vericinin saniyede taşıyabildiği max veri miktarı belirleyici hız konusunda yani ölçmedim ama bir kareyi iyimser tahminle 2 saniyede karşıya gönderebilmek işini görürse lora da olur nrf de
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,267
Kullanıcılar
449,844
Son üye
mehmet.ali.turhan.99@gmai

Yeni konular

Geri
Üst