55 KW Rüzgar Türbini Şebeke Bağlantılı

Arkadaşlar öncelikle bu alanda çalışma yapan arkadaşlara başarılar diliyorum. Bende rüzgar enerjisi sistemleri uzerine bir sektörde çalışıyorum. Türkiyede çok az firma türbin imalatı yapıyor. Geneli yurt dışından getirip burada kurulumunu yapıyor. Bu dezavanjaj. çalıştığım firmada türbinler kendi imalatımız olduğu için devlete elektrik satmak isteyen müşterilerimiz için çok büyük avantajlar sağlıyor. Biliyorsunuzki devlete elektriği satmada yerli imalatsa türbinleriniz 11- 15 cent/$ yabancı imalatsa 7cent/$ a kadar fark ediyor. Ayrıcada bu işlerle uğraşan arkadaşlarımın şunuda bilmesi gerekiyor. Elektriği üretip satacak olanlar yurt dışından bayilelr aracılığla aldıgı turbinleri mutlaka 2. El olmamasına dikkat etmemliler. Isterse 5 yıl garanti versinler. Devlet 2. El türbinlerle elektrik üretenlerin elektriğini satın almıyor.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kesinlikle yerli üretim olmalı. yerli üretimin olmaması bir çok alanda dezavantaj.
 
çok güzel bir girişim, bu tip çalışmaları yakından takip etmeli.
 
Rüzgar türbini mW başına 1.2 1.3 milyon $'a mal oluyor şu anda benim bildiğim kadarıyla. Tabi ki yatırım büyüdükçe kurulum maliyeti de azalacaktır. Yine de güncellerseniz bilgimizi seviniriz
 
bir müşterim rüzgar turbininden binasını beslemek istiyor atıyorum en fazla 100 kw lık bir binayı besleyebileceğimiz rüzgar türbini var mı varsa maliyeti ne olur?
 
Tabi ki bu tip türbinler var, küçük proje firmaları zaten santrallerden ziyade bu tarz işlerle ilgileniyor.Siz on-grid ya da off-grid yani şebekeye bağlı mı çalışmak istiyorsunuz yoksa tamamen bağımsız mı olacaksınız? Bu da maliyet açısından tasarım açısından önemli.. Bir de şehir neresi acaba?
 
merhabalar arkadaslar. Cogu soruda maliyet sorulmus. Pahali bir sistem ama gunes paneli sistemi kadar gibi degil. turbin 3.5m/sn de 20 devir ile enerji vermeye baslar ve 12KW kadardir. 6 ruzgarda 65KW verir. Bu ruzgardan sonrasi kanat acilari ile 57 devirde donmesine devam eder ve 25m/sn (90km) de devrini 0 devire getirip durur. Maliyeti 350-400 bin TL arasindadir.On grid sistemdir. Yazilimsal ve donanimsal tum bilgiler gizlidir ve sifrelidir.Agirligi 7 ton kanat capi 18mt ve herbir kanat 350kg kadardir.Kulenin yuksekligi 22mtdir. Bu bilgilerden sonra Biri Siparis olarak Bana geri doner insallah. Hayirli calismalar arkadaslar..

18m rotor çapıyla, 6m rüzgarda 65 kw almanız mümkün değil.. en fazla 15kw alısınız.. 10m rüzgardada belki...
 
anladığım kadarı ile 350-400 bin tl mal ediliyor. montaj vs herşey içerisinde sanırım, yanılıyorsam düzeltirsiniz..

Öğrenmek istediğim bir kaç soru var..

şimdi bu rüzgar türbini size yaptırdık diyelim..
oluşan elektriğin tamamını devlete satabilirmiyiz?
bu rüzgar türbini ömrü ne kadar dır?
ne kadar zamanda Bakım ister?
bakım ücretiniz ne kadar?
bize aylık getirisi ne olur? devletin verdiği para ne kadardır?




[h=1][/h]
 
güzel bir çalışma olmuş.başarılarınızın devamını dilerim.
 
bu tip sistemlerin TÜRKİYE de yapılması gurur verici emeginize sağlık.. .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst