50 metre çok hassas mesafe ölçüm

Yok hayır olmadı ama teknik özelliklerinden baktım. Siz çok hassas ölçüm yapılması gerekiyor dediğiniz için ekledim hassasiyetini. Benim daha önce çalıştığım benzer bir sensor var ama ancak birkaç metre ölçüyor.
 
Bahsettiğimiz gibi sistemin ne iş yaptığı, hassasiyet gereksinimi (şu anki hali ve istenilen), ölçümün işleme tezgah operasyonları gibi o esnada mı gerektiği yoksa birkaç saniyede yapılabilirliği belirleyici bilgilerden. Yani motorun yaptığı işi anlık kontrol eden bir sistem ve ya belirli bir pozisyona getirip durduktan sonra işi yapan bir sistem.. Desen çizen tip işlemler de mevzu (50 metrede tabi desenden farklı birşeyler mevzu olsa gerek..), mermer ocağında kalıp çıkarımındaki raylı hızar tipi kesicilerin pozisyon alıp kesimi de mevzu. Yine ölçüm bilgisayar ile mi işlem yapmakta yoksa okunan değere göre manuel müdahale mi yapılmakta..
50 metre denilince neredeyse navigasyon akla gelmekte, 25 mm birkaç metre gibi gereksinimleri birçok sistem sağlayabilir.
Kabloların yan yana olması gibi sorunların yer değiştirme vb ile çözülebildiği aşikardır ama daha gelişmiş düşünceler faydalı olabilir.
Şerit direnç üzerinden ölçümde hareketli kısım şerit dirence zaten elektrik motoru için gönderilmesi gereken enerjiden iletir. Direncin hangi pozisyonunda enerji verilmişse buna göre oluşan gerilim vb özellik sabit bir yerden kablo çekilmeden ölçülebilir. Gerek değişen parametreler ve gerekse mekanik gereklilikler ile kombine kalibre özelliği eklenebilir.
Bahsettiğimiz ipli(çelik telli) uygulama kulağa pek hoş gelmese de ayrıntıları ile uygulandığında sonuç almaya uygundur.
Diğer taraftan hali hazırdaki encoderin rf iletişim ile bilgi aktarımı ve ya lazerli bilgi aktarımı az değişiklikle uygulanabilir.
Bilinen 3-5 metre el şerit metrelerinin dijital ekranlı olanları vardı.
Başarılar dileriz.
 
ben hâlâ lazerli ölçüm cihazlarında ısrarcıyım. biraz araştırma yaptım bu bosch lazer ölçüm cihazları gayet hassas. eminim bazı modellerinde pc arayüzü veya başka çıkışlar vardır ki bunlar bir şekilde plc ile bağlanabilir. madem bu kadar önemli bir proje bu fikri düşünün derim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,206
Mesajlar
915,817
Kullanıcılar
449,986
Son üye
ferhatyigit

Yeni konular

Geri
Üst