48 dcv ---> 12 dcv

Forward converter kullanabilirsin..
 
Dirençle voltajı ayarlayamassın demedim sadece sağlıklı olmaz.Çünkü akımın sabit olmasının bir garantisi yok. 78xx derkende 7812 olabir.Direnç ile düşüreceksende 7812 nin girişine bağlaya bilirsin.Gişine max 19v civarı ayarla çıkış zaten 12v sabit.Daha yüksek akım çekeceksende çıkışa transistör bağlayabilirsin.
 
Dediğiniz dirençlerle olsaydı tüm besleme katları sadece dirençlerle olurdu :) Peki o seri dirençlerden geçecek kaçak akım ne olucak? Bu durumda akü çabuk bitmez mi? Voltajı 4'e bölmek çözüm değildir.
 
Dediğiniz dirençlerle olsaydı tüm besleme katları sadece dirençlerle olurdu :) Peki o seri dirençlerden geçecek kaçak akım ne olucak? Bu durumda akü çabuk bitmez mi? Voltajı 4'e bölmek çözüm değildir.

Seri direnç ile yapılan besleme devrelerine genel olarak seri regülatör devreleri denir ve dezavanjlarının yanında avantajıda vardır. Dezavantajları aşırı derecede güç kaybederler ve ısınırlar. Ancak en önemli avantajı ise gerilim düşümü yapılacak gerilimi (AC yada DC farketmez) herhangi bir eleman kullanılmadan basitçe yapılabilir.

Besleme kartlarının bir çoğunda sisteme ilk gerilimi veripte kalkışı sağlayacak olan devre basit bir dirençli gerilim bölücü devredir. Çözüm değil diye direkt olarak düşünmemek gerek.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadasım senin kullanacagın sistem nekadar amper cekiyor.Zaten 48 voltluk direk akü yok.Akü değişimi yapılmıyorsa ara baglantıdan 12 volt alabilirsin.İllaki elektronik olacak diyorsan dc konverterden baska bir sistem saglıklı olmaz.
 
bunu gerilim kıyıcı ile yaparsın 2 adet direnci 48v luk kaynağa seri bağla 1. si 3K 2. si 1K olsun daha sonra 3k ile 1k nın birleştiği yerden uç çıkar bu ucu 48 vlik kaynağın eksisi ile ölç yani voltmetrenin artı ucunu çıkarttığın uca eksi ucunuda 48 vlik kaynağın eksisine bağla ölç 12voltu göreceksin dirençlerin ne kadar güçlü olursa çekeceğin akımda artar örneğin 1w lık direnç yerine 5w lık koy...

kolay gelsin
herkese selamlar
 
kardeşlerim bana bu devrenin tam tersi lazım :D yani 12 volt 60 amper aküyü 48 volta çevirmem lazım lütfen yardımcı olun
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,858
Kullanıcılar
449,993
Son üye
sedat2727

Yeni konular

Geri
Üst