4 katlı asansör panosu

Slm

arkadaşlar banada 3 katlı cagirmali yük asansörü şeması lazım.yardımcı olursanız sevinirim.tsk hala bi cevap alamadim kimse ilgilenmiyormu? *** çok acil cevap bekliyorum.Lütfen arkadaşlar
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sn:yüksek gerilim
endüstri meslek lis. için yazılmış olan ELEKTRİK KUMANDA DEVRELERİ adında yazarı
ÖZDEMİR BADUR olan bir kitap var elimde tam sizin istediğiniz gibi ve değişik asansör devreleri var içinde eğer bu kitabı bulabilirseniz size yardımcı olacaktır diye düşünüyorum
kolay gelsin.
 
MERHABA KARDEŞ SANA KENDİMİN ÇİZDİĞİ EKTS PAROĞRAMIYLA DENEMESİNİ YAPTIM ÇALIŞIYOR BAK ÇİZ DENE 3 KATLI VE 4 KATLI ASANSÖR DEVRELERİ GÖNDERİYORUM TAMAM UMARIM İŞİNE YARAR KARDEŞ KOLAY GELSİN

banada lazım asansör devresi banada verebilir misin ?
 
Sn yüksek gerilim
aliplc arkadaşa katılıyorum benimde tavsiyem hazır pano almanız lakin fiyat o kadar pahalı değil sizin işinizi görecek pano 600 yada 800 ytl civarında asansör kumanda kartları fonksiyonelliğine göre fiyat olarak ucuz yada pahalı dır panoyu ben yaparım derseniz isede arkel firmasının basit kumanda 8 durak kapasiteli arl 100 kartı size uygun gerisi zaten köprü diyot trafo kontaktör vs bildiğimiz pano malzemesi kendinizde yapabilirsiniz saygılar
 
evet, görüyorum ki çok vakit geçmiş ama birileri okur diye bende 20 yıldır bu sektörde kumanda ve mekanikte çalışan biri olarak şunu söylemek isterim:
kendi çocuklarımızın kullandığı, veya civarında bulunduğu birçok sistemi işin uzmanına bırakmak gerekir. Asansörde bunlardan biridir. yukarda sözkonu olan "küçük - tehlikesiz - insan taşımayan" asansör bile birçok defa birçok kişinin hayatını karartacak nitelikte olabilir.
en basiti: düşününki bir kapınız var. bu kapıyı (işi bilmediğinizden) yanlış bir kontak ile emniyetli hale getirdiniz. asansör bu katta ve kontak açık olması gerektiği halde kapalı (sudan, arızadan, pislikten vs vs) kat ve kabin arasında bir insan yük bindirip boşaltırken, başka bir katdan biri asansörü çağırsa aradaki insan çok ciddi bir tehlike yaşıyor demektir.
bu çok basitce anlatılmış örnek.
bir şeyin tehlikeli olup olmadığını o işin uzmanı ancak söyleyebilir. bence "inanınki çok tehlikesiz" dediğiniz o asansör giyotin bile olabilir gün geldiğinde. Asansörü bilmeden tehlike teşkil edip edemeyeceğini söyleyemezsiniz, herşeyden evvel ona karar verme yetkiniz ve yeteneğiniz bile yok.
 
bir de yazmış olduğum mesajlarda şu reklam zımbırtısı bulunmasaydı daha güzel olurdu...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,836
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst