3VDC Motoru Li-ion Batarya ile çalıştırmak

Trollust

Üye
Katılım
10 Tem 2017
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
23
3v dc bir oyuncak motoru eskiden li-ion cep telefonu bataryası ile çalıştırmıştım. Batarya o günden sonra şarj olmuyor yada tutmuyordu diye hatırlıyorum. Şimdi benim elimde li-ion 5v 2a 10000mAh bir powerbank var. Ben bu powerbank çıkışına pervaneli bir motor bağlarsam bu motordan powerbank zarar görür mü ? pervane bağladığım için motora karşı koyduğundan motor zamanla aşırı ısınıyor. Sanırım motorun gücü yetersiz kalıyor. Genelde motorlar Ni-cd bataryalar ile çalıştırılıyor ancak li-ion powerbank bağlarsam bataryasında şişme vs. sıkıntı olur mu ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
5 voltluk powerbank ile 3 voltluk bir motoru uzun süre kullanabileceginizi düşünmüyorum.
sizinde bahsettiginiz gibi motor bir süre sonra ısınmaya başlayacak ve ilerleyen zamanda işlevini yerine getiremeyecek powerbank'e bir zararı olacagını sanmıyorum
 
5 v güç kaynağı motorun ömrünü azaltacaktır. Batarya ile ilgili bir problem olacağını sanmıyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,603
Son üye
devrim25

Yeni konular

Geri
Üst