3kva ups arıza

Katılım
15 May 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
3kva ups emanet aldım daha önce calısıyormus 2 sene yatmıs simdi bagladım hic hareket yok aküleri tamamen bosalmıs dısarıda denedim sarz tutmuyor akülerin bos olması yaparmı ups te enufak bir tepki yok lütfen yardım
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sn.deveciercan;Evet tahmin ettiğiniz gibi akülerden.Tavsiyem yeni akülerle deneyip çalıştığını görmek.Bu aküler uzun beklemeden dolayı aşırı nem kaybı ve kapasite sıfır olur.Yani içindeki jel asit çözeltisinin nem miktarı minumum olunca bu sonuç ortaya çıkar.Aküleri geri döndürebilirsiniz diye tahmin diyorum çünkü kullanım az olduğundan bu aküler yeni sayılır.Tek yapmanız gereken;(ben yaptım çok faydasını gördüm,yinede karar sizin)
Evet;akülerin üst kısmında yapışık levha şeklindeki plastiği tornavida ile zorlayarak sökün,6 adet plastik kapakla kapalı akü gözlerini göreceksiniz,bu kapaklar basitce çıkar.İşte bu her göze enjektör ile 7-8 ml. (7-7,5 AH akü için)kaynamış soğutulmuş su ekleyip aynen kapatıyoruz.Şarjında ise geri döndürmek amacıyla kısa süreli 15 dcv. akım ver kes şeklinde akü gerilimini 11-12 DCV.a çıkarınca normal şarja devam.Bu şekilde bu akülerle 3-4 yıl daha devam edeceğinizi tahmin ediyorum.Püf noktası su miktarı önemli,çok su doldurursanız şarj ederken akü geri çıkarır.Bu durumda istenmez.
Bu anlatımım kesinlikle kendi deneyim sonucumdur.Amacım inş. faydalı olurumda memlekete bir nebze ekonomik katkım olur.Evet başarmanız dileğiyle,hayırlı akşamlar

Af edersiniz,plastik kapakları normal kapatıp üstteki bütün levha şeklindeki plastik kapağı japonla yapıştırınki orjinal gibi olsun,hemde alttaki plastik kapaklara tampon yapsın.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,241
Mesajlar
916,115
Kullanıcılar
450,049
Son üye
elm3ss

Yeni konular

Geri
Üst