usta sorunu çözdün mü ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Usta daha önceden yazılan yorumları okudum. Anladığım kadarıyla cihazda tüm sigortaları kontrol etmişsin. Bu durumda cihaz sigortaları sağlam ise anakarta enerji geliyorsa ve bu durumda cihaz start almıyorsa anakart bozuk demektir.Şimdi sana olası arızaların nerede olduğunu söylim;
1- Aküleri cihaza taktığında Şebeke vermeden akü enerjisi ile self test yapabiliyor musun? ( self test den kastım on tuşuna sadece 1 kere basıp bırakmak )
eğer yapabiliyorsan ve buna rağmen cihaz start almıyorsa cihazın çok büyük ihtimalle charger kartı bozuktur.
Eğer self yapamıyorsan cihazdaki power factor correction driver kartı bozuktur. ( özellikle enerji verdiğinde fanlar tekliyorsa bu kart kesin bozuktur çünkü bu kart cihazın besleme kartı yani senin cihazının çalışması için gerekli olan 12 voltu üreten kart. fanları tekletiyorsa besleme çöküyor demektir.)
2- Cihaz da bu kartlar sağlamsa ama sen yinede şebeke startı alamıyorsan anakartta su yolu kopuktur.
BAT + terminali pover factor correction kartına IP/L ve BAT - terminali de charger kartına geliyor. Onları bi kontrol et eğer o yollar kopuksa cihaz enerjilenmez.
3- Dikkat etmen gereken bir diğer konu da cihaza şebeke verdikten sonra kartı sökerken dikkat et.
Kondanstörler de voltaj kalıyor çarpılma :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst