3D Yazıcı Kendi Tasarımım(Aktif Forum)

DLP mi FDM mi SLA mı


  • Kullanılan toplam oy
    8
ABS daha sert ve dayanıklı olduğu için daha uygun olabilir.
 
Bazı internet sitelerinde PLA daha dayanıklı yazıyor.
 
Ayrıntılı incelemedim, doğru olabilir.
Bildiğim PLA petrol türevi olmayıp çevre dostu (bitkisel) bir hammadde olması, daha düşük sıcaklıklarda baskı yapılabilmesi gibi nedenlerle tercih edildiği. ABS ise daha sert, PLA ya oranla daha yüksek sıcaklıklara dayanabiliyor. Her ikisini de deneyip yine de PLA yı öneriyor olabilirler.
 
Sağolun teşekkürler
 
Merhabalar. Yazıcı parçalarını ABS mi PLA mı bastırıyım. Teşekkürler.
Aslında 3d yazicilar, kendi kendilerini uretebilen bir cihaz yapabilme arastirmasi sirasinda ortaya cikmis bir teknolojidir.

Bununla birlikte, uzun omurlu bir makine yapmayi planliyorsaniz, hareketli parcalarda, 3d yazicilar ile basilmis plastikler kullanmanizi onermiyorum. Ilk zamanlarda duzgun calissalar bile, bir sure sonra, asinacak ve bosluk yapacaktir. Baskilarinizin kalitesinin bozulmasi, makinenizin kullanim disi kalmasi, sabir tasinizin catlamasi, gibi sonuclar dogurabileceginden, yapim asamasinda, saglam ve guvenilir urunleri kullanmanizi oneririm.
 
Ne kullanabilirim
Daha 3d parçaları almadım da
 
Ne kullanabilirim
Daha 3d parçaları almadım da
Yaptiginiz dizayn konusunda bir fikrim yok, ancak uretilen plastik parcalar, genelde asıllarinin ikamesidir. Yani, piyasada metalden yapilmis versiyonları vardır. Elbette ki, zorlanmayacak, makinanizin baski kabiliyetine ve yapisina etkisi olmayacak yerlerde yazici ciktilarini rahatlikla kullanabilirsiniz,
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,678
Kullanıcılar
449,949
Son üye
mrterenky_

Yeni konular

Geri
Üst