3D görüntü

yavuz31

Usta Üye
Katılım
12 Ocak 2010
Mesajlar
1,187
Puanları
156
Yaş
47
arkadaşlar 96 ekran vestel full HD LCD tv kullanıyorum çözünürlülük 1080i 4 hdmı girişli 2 scart pc ve ses çıkışları mevcut digitaj uydu olarakda hd smart kullanıyorum ve görüntü mükemmel ses sistemi olarakda vestelin slim towers 11 5+1 kullanıyom 500 wat harika şimdi asıl sormak istediğim soru şu ses ve görüntümü daha da mükkemele nasıl ve hangi tip kablo ile sağlarım.3d yayın yada film izleyebilirmiyim 3d izleyebilmek neye bağlıdır gözlüğemi tv yemi yayına filimemi türksatta yayın yapan 3d test de gözlük takarak izliyorum ve çok harika dolayısı ile tv 3d ye uygun diyebilirmiyiz ancak 3d filmi hd olan diwix se bağladığımda filimden 3d tat alamadım sorun nedir tv mi filimin korsan olmasımı gözlüğün basit olmasımı yoksa ne ?
 
Eğer televizyonunuzun 3D özelliği yoksa orjinal 3d gözlüğünüzde yok demektir. Piyasadan satın alınan bir gözü mavi diğer gözü kırmızı olan gözlükler tam manası ile 3d zevkini yaşatamazlar. Çünkü 3D tvlerin yanında verilen gözlükler görüntüyü belli bir frekans ile insan beynine aktardığı için çok daha gerçekçi görüntüler sunmaktadır. Herhangi bir tv bayisine gidip 3D özelliği olan bir tv'de aynı filmi izlerseniz dediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.
 
televizyonun 3d özelliği yok doğru ancak türksatta test yayını yapan 3d kanalına basit bir 3d gözlükle bakdığımda reklam test filmindeki kuşlar evin içinde uçuyor gibi ejderhanın attığı adım sanki evin içindeymiş gibi buna ne dersiniz.
 
sorun divx olmasından kaynaklanıyor. divx in sıkıştırma sistemi nedeniyle görüntüde özellikle renklerde kayıplar çok olmaktadır. oysa renkli gözlükle seyredilen filmler, renkleri kullanarak 3d görüntü oluştururlar. bu da divx te film seyrederken yeterli tat almanızı engeller. internette 3d Gözlük | 3 Boyutlu Eğlence gibi siteler mevcut. buralarda ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.
 
arkadaşım moralini bozmak istemiyorum ama zaten sen bir vestel ürünü alarak oyuna 1-0 yenik başlamışsın,böyle ürünler alacaksan fason ürünler yerine gerçeğini,yani lg,sony,asus,philips,toshiba vs gibi üreticileri tercih ediceksin,ne alacağını neye ihtiyacın olduğunu iyi anlayıp-bilip gidip ürünü seçeceksin,ülkemizde insanlar avm lere bilgisayar almaya gidiyorlar ama ne yazık ki kendilerine bilgisayar alıyorlar sadece,ne alacaklarından,ne istediklerinden ve paralarını neye vereceklerinden haberleri bile yok,haliyle bu işi yarım yamalak bilen satış elemanına danışıyorlar..

Elektrik-Elektronik ürünlerinde öncelikle bilinmesi gereken neye yaradığı,nasıl çalıştığı,özelliklerinin senin işine yarayıp yaramadığıdır,fiyatı en son aşamadır.....

Üretici firmalarda da bazı ürünler vitrine yönelik olabiliyor,bazen böyle ürünler çıkartıyorlar ve iyi satıyorlarda,insanlar alıyorlar,ama neye ihtiyacın olduğunu ne alman gerektiğini ve ne yapmak istediğini bilirsen memnun olur ve uzun sürede aldığın ürünü kullanırsın...Ben 3 boyutlu tv alıcam diyip avm nin yolunu tutarsan sadece para harcar karşı tarafa para kazandırırsın....

saygılar sunarım....
 
haklısınız almadan önce iyice incelemek gerekiyor. ancak son bir kaç yılda ses ve görüntü sistemlerinde o kadar çok standart değişikliği oldu ki insanların aklı karıştı. ne arayacağını bile bilemez hale geldi.
 
arkadaşlarıma katılıyorum birgün bir fırsatını bulup 6500 tl biriktirip set halinde alacağım 3d sistemini media markete gittim 3d sordum en ucuzu sadece tv 5000 tl civarında ayrıca virtrini ses sistemi ve diğer 3 d olmayan yayınlarıda 3d ye çeviren makine ile beraber 7000 tl yi buluyo kısmet bir gün alırız elbet
 
Siz para biriktirene kadar o sistemler de ucuzlar, ortak bir paydada buluşursunuz :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst