36v 18amper Bisiklet Bataryası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eercan59
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eercan59

Üye
Merhaba iyi forumlar..

6000 mAh 3.2V pillerden oluşan 36V 18A bir batarya yapmak istiyorum elektrikli bisikleti. İçin. Pilleri hepsini serimi baglamamam gerekiyor acaba biraz acemiyimde.Yardimci olabilecek var mı? Sema şeklinde araştırdım ama bulamadım.

Merhaba iyi forumlar..

6000 mAh 3.2V pillerden oluşan 36V 18A bir batarya yapmak istiyorum elektrikli bisikleti. İçin. Pilleri hepsini serimi baglamamam gerekiyor acaba biraz acemiyimde.Yardimci olabilecek var mı? Sema şeklinde araştırdım ama bulamadım.
BMS ve şarj işlemleri konusunda bilginiz var mı?

güzel insan, şimdi böyle bir amcaya sahip olmanız gerekiyor
https://www.hepsiburada.com/brettab...rti-modulu-pcm-yurt-disindan-pm-HBC00005Z9V7E
sonra @serkan_48 ustamızın dediği gibi 33 adet lipo4, lehim demeyin kesinlikle dayak atarlar, sağlam bir nikel şerit, tapalar filan, izolatör olmazsa olmaz. bir de buna kılıf lazım değil mi? paketlemek için. en önemlisi yakışıklı bir de punta makinesi
malzemeyi alıyorum deseniz, dünya para. hani işçilik benden olsun filan diyorsanız, el yeteneğini geçtim. bilgi kısmı hatayı hiç affetmez.
hazırı çok para, elde yaparım derseniz; hani videodur, resimdir hiç yeterli değildir. gidin mekanında bir usta bulun yaptırın. hem paranızın ve malzemenin çöpe gitme olasılığı hiç olmaz.

güzel insan, şimdi böyle bir amcaya sahip olmanız gerekiyor
https://www.hepsiburada.com/brettab...rti-modulu-pcm-yurt-disindan-pm-HBC00005Z9V7E
sonra @serkan_48 ustamızın dediği gibi 33 adet lipo4, lehim demeyin kesinlikle dayak atarlar, sağlam bir nikel şerit, tapalar filan, izolatör olmazsa olmaz. bir de buna kılıf lazım değil mi? paketlemek için. en önemlisi yakışıklı bir de punta makinesi
malzemeyi alıyorum deseniz, dünya para. hani işçilik benden olsun filan diyorsanız, el yeteneğini geçtim. bilgi kısmı hatayı hiç affetmez.
hazırı çok para, elde yaparım derseniz; hani videodur, resimdir hiç yeterli değildir. gidin mekanında bir usta bulun yaptırın. hem paranızın ve malzemenin çöpe gitme olasılığı hiç olmaz.
Yaş ilerledi ama meslek lisesinden mezun olalı çok oldu. Bilgiler hayaal meyal duydukça hatırlıyorum yavaş yavaş yanlış yapa yapa öğrenmeye çalışıyorum işin aslı

Yaş ilerledi ama meslek lisesinden mezun olalı çok oldu. Bilgiler hayaal meyal duydukça hatırlıyorum yavaş yavaş yanlış yapa yapa öğrenmeye çalışıyorum işin aslı

Öğrenme azminiz çok güzel. Bende okuya okuya bir çok bilgi ediniyorum sizin gibi.

Ancak lityum pillerle çalışmak gerçekten tehlikeli. Zaten bunu da okuyarak görerek öğreneceksiniz. Biz uyarısını her zaman yaparız.

güzel insan, yapmak istediğiniz, 2-3 tane pili birleştirmek değil. ciddi ciddi bilgi, beceri ve mali yük getiren bir şey. bir de patlama riski var. hani sadece mala gelse hiç sıkıntı değil de, cana/canlara bir şey olmasın. elektronik güzeldir zevklidir ama acemiliği ve hatayı (böyle bir durumda) hiç affetmez.

Öğrenme azminiz çok güzel. Bende okuya okuya bir çok bilgi ediniyorum sizin gibi.

Ancak lityum pillerle çalışmak gerçekten tehlikeli. Zaten bunu da okuyarak görerek öğreneceksiniz. Biz uyarısını her zaman yaparız.
Çok sağolun teşekkürler. Yalıtım contaları,bantlar, punto cihazı dahil hepsini araştırdım. Elektrik hiçbir zaman şakaya gelmez çok iyi bilirim.. O yüzden tüm teknik meseleleri aklımda oturtup pratiğe öyle geçmek istiyorum aşama aşama.. 12 seri 3 paralel yapsam basl olur acaba ?? Bunun hesaplaması nasldi ??

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çok sağolun teşekkürler. Yalıtım çantaları,bantlar, punto cihazı dahil hepsini araştırdım. Elektrik hiçbir zaman şakaya gelmez çok iyi bilirim.. O yüzden tüm teknik meseleleri aklımda oturtup pratiğe öyle geçmek istiyorum aşama aşama.. 12 seri 3 paralel yapsam basl olur acaba ?? Bunun hesaplaması nasldi ??

Seri sistemde pilin maksimum ve nominal voltajını hesaplarız.

Öncelikle anladığım kadarıyla lifepo4 pil kullanmak istiyorsunuz doğru mu?

Forum istatistikleri

Konular
131,473
Kullanıcılar
455,395
Son üye
cekok

Yeni konular

Geri