30kw Otomatik, kabinli jeneratör teklifi ve montajı

Katılım
12 Haz 2007
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
39
30kw Otomatik, kabinli jeneratörün teklifi ve montajı konusunda yardımcı olabilirmisiniz?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sn Hatun özdemir  Teklif verirken dikkat etmeniz gereken en önemli şey varsa şartnamedir. İş verenin hazırlamış olduğu şartnameyi çok iyi okumanızı tavsiye ederim. Dikkat etmeniz gereken hususları tek tek açıklıyorum ;
1) Jeneratör güçleri Standby ve prime güç olarak verilir. Örneğin Görünür gücü 30kVA standby olan jeneratör 24kw verir. Bunun prime görünür gücü 27kVA olup 21,6kw verir. Bu hususa dikkat ediniz.

Prime güç tanımı; Jeneratörün değişken yük miktarı altında sürekli çalışma şekli.Değişken yük miktarı seviyesinin ortalaması jeneratör prime çıkış gücünün yaklaşık % 70 ini aşamaz. Bu uygulamada jeneratörden 12 saat ara ile 1 saat % 10 aşırı yük çekilebilir.
Standby(maksimum) güç tanımı; Şebeke enerjisine yedek, acil güç ihtiyacında jeneratörün değişken yük miktarı altında aralıklı çalışması. Değişken yük miktarı seviyesinin ortalaması jeneratör standby çıkış gücünün % 80 ni aşamaz. Bu uygulamada jeneratör aşırı yüklenemez.

2) Şebeke-jeneratör yükü birebir mi? şebeke yükü fazla jeneratör yükü az ise otomatik transfer sistemi değişir jeneratör üzerindeki şebeke kontaktör amperajı bu durumda yetersiz kalacaktır. Önemli bir husus.
3) jeneratör garanti ve yedek parça bulundurma garanti süreleri önemlidir alacağınız markanın verileri işverenin istekleri doğrultusunda olması gerekir. Bazı işverenler şartnamede jeneratörle birlikte  filanca.....yedek parçalarında tarafımıza verileceği ibaresi koyar bu bazen jeneratörün yarı fiyatını geçer aman dikkat !
4) Jeneratörün montaj yeri bodrum katta ise zemine hava çıkışı ve egsoz için havalandırma kanalı yapılması gerekebilir anahtar teslimi işse bu başınızı ağrıtabilir işverenle teklif öncesi görüşmek gerekir.

şimdilik aklıma gelenler bunlar daha da aklıma geldikçe ilave ederim. Saygılarımla...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,367
Mesajlar
917,044
Kullanıcılar
450,238
Son üye
TaHao

Yeni konular

Geri
Üst